Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Kranten: 'Perspectief Ajax opeens op de helling; AZ synoniem voor passie'

Laatste update:

"Perspectief opeens op de helling", kopt het Algemeen Dagblad. Ajax verspeelde binnen één week de koppositie, ongeslagen status en het momentum. "Alfred Schreuder en zijn elftal gaan met een flinke kater en een berg huiswerk de interlandperiode in na de pijnlijke nederlaag tegen AZ." Journalist Johan Inan viel vooral de frustraties bij de spelers van Ajax op. "Na het laatste fluitsignaal foeterde Edson Álvarez er in het Spaans op los, terwijl hij zijn shirt wegsmeet. Op de achtergrond stond Steven Berghuis met zijn hoofd tegen dat van Pantelis Hatzidiakos, die vijf minuten eerder ook al kennis had gemaakt met het temperament van Dusan Tadic."

"Ajax heeft zich in Alkmaar de kaas van het brood laten eten", zo luidt de conclusie van De Telegraaf. Journalist Mike Verweij zag een agressiever AZ een verdiende overwinning boeken, toch is er kritiek op scheidsrechter Bas Nijhuis. "De Tukker maakte er weer de Nijhuis-show van en had bij een 0-1 stand de latere doelpuntenmaker De Wit met rood naar de kant kunnen sturen wegens een harde charge op Jurriën Timber. Voor een vergelijkbare tackle als die van AZ-middenvelder Reijnders op Brobbey riep Nijhuis een dag eerder als VAR tijdens RKC-Cambuur collega Sander van der Eijk naar de kant om rood te geven. Nu nam hij de verkeerde beslissing."

Journalist Dick Sintenie van Het Parool looft een 'fris en standvastig' AZ, dat speelde als een hecht collectief. Met de nederlaag kreeg Ajax voor de tweede keer in zes dagen 'een flinke tik op de neus'. "Bondscoach Louis van Gaal heeft vrijdag acht spelers van Ajax geselecteerd voor Oranje. Van hen was er maar één die tegen AZ een dikke voldoende haalde: doelman Remko Pasveer." Sintenie kan moeilijk begrijpen dat Jordy Clasie niet is opgeroepen en de Ajacieden Kenneth Taylor en Devyne Rensch wel.

"Passie en onvoorwaardelijke strijd wonnen van hooghartigheid en de gedachte dat het wel losloopt in het leven van een Ajacied", schrijft Willem Vissers namens De Volkskrant. Ajax was volgens Vissers 'de voorgenomen controle' en speelde voor rust met 'aan desinteresse grenzende slapte' eeuwig terug op doelman Remko Pasveer, zonder creativiteit. De journalist deelt echter ook credits uit aan de ploeg van trainer Pascal Jansen. "AZ was in Alkmaar synoniem voor passie en totale overgave, gepaard aan mooie staaltjes voetbal, met als schaduw over het spel de schandelijke overtredingen van Mees de Wit, Dani de Wit en Tijjani Reijnders, maar bij scheidsrechter Bas Nijhuis kun je daarmee zonder rode kaart wegkomen."

Eredivisie
AZ
2 - 1
Ajax

Meer nieuws

Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
Bayern München spreekt eigen lijfspreuk tegen met opvallend nieuw tenue
2
KKD Elftal van de Week: Roda JC ondanks uitgestelde promotie hofleverancier
0
Roda JC legt stadionspeaker het zwijgen op: 'Heeft laatste interview gegeven'
7
'Twijfelende Denzel Dumfries ziet move richting Manchester United wel zitten'
22
Door vuurwerk verminkte PSV-fan doet zijn verhaal: 'Ik mis tweeënhalve vinger'
91

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties