Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Kranten zien 'epiloog van zeven maanden Schreuder': 'Een stuurloos schip'

Laatste update:

'Horrorreeks nekt Schreuder', kopt het Algemeen Dagblad. "Schreuder was met een getransformeerde basisploeg al maanden de kluts kwijt", stelt Johan Inan. "Wat trainer en spelers ook probeerden, wedstrijden winnen is na maanden van husselen, schipperen, niet of laat communiceren en het opstellen van beperkte aankopen teveel gevraagd. Het verscheuren van het contract van clubicoon Daley Blind, het opschudden van de hiërarchie door bijvoorbeeld Jurriën Timber tot tweede aanvoerder te benoemen en het verder kortwieken van de selectie: het mag niet baten."

Meer: De Mos schudt Ajax en Feyenoord wakker: ‘Groter trainerstalent dan zijn broer’

Volgens Mike Verweij valt er 'veel aan te merken' op de tactische keuzes van Schreuder. "Waarom Calvin Bassey wederom linksback was en Owen Wijndal op de bank zat, is een raadsel. Daarnaast ontbrak tegen FC Volendam de overtuiging volledig. Bij een steeds groter wordend deel van de supporters, verwend geraakt door de successen onder Erik ten Hag en Marc Overmars, is er geen discussie en moet de coach gewoon vertrekken. De statistieken spraken daarbij in het nadeel van Schreuder." De laatste keer dat de Amsterdammers zeven competitiewedstrijden op rij niet wisten te winnen was in 1965. Ook in 1964 en 1962 gebeurde dat.

"Toch zou het wrang voor hem zijn als Schreuder als enige het veld moet ruimen", gaat Verweij verder. "Bij zijn aantreden werd hem beloofd dat er maximaal vier spelers zouden vertrekken. Het werden er dertien. En de door technisch manager Gerry Hamstra en diens rechterhand Klaas-Jan Huntelaar aangetrokken vervangers zijn stuk voor stuk van een minder niveau. Ook kreeg hij van algemeen directeur Edwin van der Sar nooit de rugdekking, die Overmars jarenlang aan Ten Hag gaf. Daardoor was het avontuur-Schreuder mede door toedoen van anderen vanaf het begin gedoemd te mislukken."

'Slow motion'
Ook het NRC stelt dat Schreuder 'nooit volledig grip leek te hebben op de situatie bij Ajax'. "Het is een ontslag in slow motion geweest. In de turbulente transferzomer kwamen tien nieuwe spelers en twaalf gingen weg - onder wie zes basisspelers. Schreuder maakte bezwaar, maar kon niet anders dan zich neerleggen bij de dynamiek van de transfermarkt. Ajax - FC Volendam, het grootkapitaal tegen de ambitieuze kleine broeder, ruim 189 miljoen netto-omzet vorig seizoen tegen een krappe acht miljoen. Het verdampte allemaal op een koude januariavond, de epiloog van zeven maanden Schreuder."

Willem Vissers betitelt Ajax in de Volkskrant als 'een stuurloos schip'. "Ajax heeft een op papier niet zo moeilijke serie duels te gaan (in de Eredivisie wachten Excelsior, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk, red.), waarin Schreuder zichzelf mogelijk had kunnen redden. Het gelijkspel tegen Volendam is hem echter fataal geworden", concludeert Vissers. "Schreuder kreeg zijn elftal niet aan de praat, verloor het vertrouwen van het publiek en was ook omstreden bij de spelersgroep, die vorige week nog sprak over de noodzaak van andere dynamiek in de groep. Kampioen Ajax, dat verreweg het meest te besteden heeft in Nederland, staat vijfde in de Eredivisie."

Eredivisie
Ajax
1 - 1
FC Volendam

Meer nieuws

Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Opvallend besluit Newcastle over Yankuba Minteh? 'Dan is Feyenoord kansloos'
0
Derksen gaat er vol in: 'Ajax haalt weer een snotaap die niet geremd wordt'
15
Ajax maakt haast en wil Francesco Farioli komende week binnenhalen
22
Alex Kroes noemt 3 spelers die hij absoluut niet wil verkopen bij Ajax
24
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties