Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kroatië maakt eerste Canadese WK-treffer ongedaan en passeert België

Laatste update:

Kroatië begon ten opzichte van het 0-0 gelijkspel tegen Marokko met een wijziging in de ploeg. Livaja verving Nikola Vlasic, die in het vorige duel geblesseerd uitviel. Kramaric en Ivan Perisic assisteerden Livaja vanaf de vleugels, terwijl de grote namen Luka Modric, Marcelo Brozovic en Mateo Kovacic het middenveld vormden. Aan de kant van Canada viel er eveneens een wijziging waar te nemen. Cyle Larin mocht het vanaf het begin laten zien. Dat betekende dat Junior Hoilett, die tegen België (1-0 nederlaag) nog in de basis stond, op de bank moest plaatsnemen.

Canada kende een absolute droomstart. Na 68 seconden wist Davies zijn ploeg op fraaie wijze op voorsprong te koppen na een goede voorzet van Tajon Buchanan. De Noord-Amerikanen speelden fris en frivool, maar zagen Kroatië langzamerhand het initiatief overnemen. Dat leidde tot een kans voor Livaja, die zijn poging recht op Milan Borjan af zag gaan. Luttele minuten later leek de gelijkmaker wel een feit te zijn, maar werd het doelpunt van Kramaric afgekeurd wegens buitenspel van de spits. Nadat Livaja opnieuw op Borjan stuitte, was het een minuut later wel raak. Perisic vond Kramaric met een slim steekpassje, die het leer in de verre hoek achter Borjan deed belanden: 1-1. Daar bleef het niet bij, want een minuut voor rust was Livaja dit keer wel trefzeker door de linkeronderhoek te vinden: 1-2.

Na rust besloot Canada-trainer John Herdman om Ismaël Koné en Jonathan Osorio in het veld te brengen. Laatstgenoemde was vrijwel direct dreigend met een knap schot, dat rakelings over ging. Aan de andere kant kreeg Kramaric op aangeven van Modric een uitgelezen kans om zijn tweede treffer te maken, maar de spits van Hoffenheim zag Borjan een uitstekende redding in huis hebben. Een knap schot van Jonathan David aan de andere kant kon onder de lat vandaan worden getikt door Dominik Livakovic. Kroatië bleef geduldig en kwam met zo'n twintig minuten te gaan op 3-1. Perisic had een fraaie voorzet in huis, die door Kramaric knap werd aangenomen. De spits kapte zijn directe tegenstander uit en plaatste de bal in de verre hoek: 3-1.

In de slotfase voorkwam Borjan met twee puike reddingen op inzetten van Perisic en Livaja erger. Canada probeerde via uitbraken nog wel in de buurt van het doel van Livakovic te komen, maar de Kroaten kwamen sterk voor de dag in het tweede bedrijf en lieten dat niet gebeuren. In de slotfase haalde succestrainer Dalic, die vier jaar geleden de WK-finale haalde met de Kroaten, Perisic, Modric en Kovacic naar de kant en was de wedstrijd gespeeld. De zes minuten aan blessuretijd brachten daar geen verandering meer in, ondanks een goed schot van Hoilett. Aan de andere kant kreeg Majer de bal na een vlotte uitbraak op een presenteerblaadje van Mislav Orsic: 4-1. Door dit resultaat en de eerdere overwinning van Marokko op België (2-0) ligt de groep nog volledig open.

WK
Kroatië
4 - 1
Canada

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties