Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Kroos neemt opvallend standpunt in inzake Super League en hekelt UEFA

Laatste update:

In 2021 werd bekend dat een aantal topclubs buiten de UEFA om een Super League wilden gaan oprichten: een gesloten competitie met vaste deelnemers. Daar kwam echter massale kritiek op, waarna negen van de twaalf clubs achter het idee hun excuses aanboden en een boete betaalden. Vorige week kwamen de beleidsbepalers met een nieuw voorstel: een open competitie van zestig tot tachtig clubs, waarbij de sportieve prestaties in eigen land de boventoon blijven voeren. Onderling spelen de teams minimaal veertien Europese wedstrijden, zo is het plan.

Meer: Tuchel wijst één zondebok aan na Bayern - Real: ‘Hij was veel te hebzuchtig’ | Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht

Kroos denkt dat dat een goed idee is. "De Super League heeft geen plannen om teams uit te sluiten. Er zullen geen teams permanent in mogen blijven. Het is een sportcompetitie, een open toernooi, georganiseerd door de clubs en niet door de UEFA, want de clubs vinden dat ze de UEFA daar niet voor nodig hebben. Ik vind dat het in ieder geval een kans verdient", aldus de 106-voudig Duits international.

Volgens Kroos, wiens club Real Madrid zich nooit terugtrok uit het oorspronkelijke Super League-plan, is de UEFA momenteel te dominant. Als voorbeeld noemt hij de oprichting van de Nations League. "We hebben alleen het verhaal van de UEFA gehoord, en ik vind dat dat te vaak gebeurt. Waarom introduceert de UEFA een Nations League, die niemand nodig heeft? Niemand heeft erom gevraagd. Daarom denk ik dat het ontzettend belangrijk is om naar andere voorstellen te luisteren, zoals de Super League. Ik krijg het gevoel dat er niet meer naar ons geluisterd wordt."

De verwachting van Kroos is dat de oprichting van de Super League het aantal voetbalfans doet groeien. "Veel mensen zullen zeggen: 'wie wil Real Madrid tegen Manchester City nou elke week zien?' Maar ben je ooit moe geworden van steeds opnieuw kijken naar Federer tegen Nadal? Ik niet. Ik denk dat we fans kunnen aantrekken die weer van voetbal gaan houden. Het kan ook een heel andere manier van enthousiasme oproepen bij de neutrale fan. Deze wedstrijden zouden namelijk niet alleen gekeken worden door supporters van de clubs, maar ook door neutrale fans. En aangezien de interesse in voetbal lijkt af te nemen, hebben we de mogelijkheid om die interesse weer toe te laten nemen als we het serieus nemen", besluit hij.

Ben jij voorstander van de nieuwe plannen van de Super League?

Meer nieuws

Ajax-huurling Mikautadze scoort, levert assist en pakt zeer dubieuze rode kaart
11
Real Madrid verovert 36ste landstitel na nederlaag van FC Barcelona bij Girona
44
Ontketende Haaland houdt Manchester City met vier goals op titelkoers
26
Lazio verder verwijderd van Champions League na hele late mokerslag
0
Live meepraten in LaLiga: Real Mallorca - Atlético Madrid
1
Live meepraten in de Serie A: Sassuolo - Inter
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties