Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Krylya Sovetov Samara, race tegen de klok

Laatste update:

FK Moskou is in Rusland de voorloper in de voetbalcrisis. De Moskovieten vroegen reeds het faillissement aan en de club werd in de Premjer Liga vervangen door Alania Vladikavkaz. Krylya was eveneens bijna bankroet, maar de club legde een goedgekeurd plan van aanpak voor aan de Russische voetbalbond (RFU). De club heeft te kampen met een schuld van bijna zestig miljoen euro, waarvan ongeveer vijf miljoen euro aan achterstallige premies, kosten aan makelaars en salariskosten aan spelers. Voetbal is even bijzaak bij de club uit de zesde stad van Rusland.

Doordat Krylya de schulden aan de spelers, die ook dateren uit 2008, in april nog steeds niet uitbetaald had, werd de club een transferverbod opgelegd die nog steeds niet is opgeheven. De club van trainer Yuri Gazzaev, die vorig seizoen de naar CSKA Moskou vertrokken Leonid Slutsky opvolgde, eindigde vorig seizoen als tiende in de hoogste voetbaldivisie. De begroting is tot 18,2 miljoen euro gehalveerd en ook de waarde op het veld liegt er niet om, waardoor lijfsbehoud een realistische doelstelling moet zijn. Krylya moet de torenhoge schuld wegwerken, anders dreigt eenzelfde ongunstig lot als FK Moskou. Ex-voorzitter Aleksandr Baranovsky erkent de kritieke toestand van de club, maar tempert in de mate van ellende. "Ik begrijp niets van deze cijfers, want de schuldenlast bedraagt geen zestig miljoen euro', liet de opgestapte sportbestuurder in december weten in RIA Novosti. De gedupeerde spelers, waaronder Jan Koller, Jiri Jarosik en Timofey Kalachev, dienden reeds hun klacht in bij het XRF (geschillencommissie) om zo de verdiende centen binnen te slepen.

Hoofdsponsor Rostekhnologii besloot de financiering aan De Veren stop te zetten, maar door het grote achterland en de bijval van diverse sponsoren bleef Krylya, dat ook op het gebied van de jeugdopleiding een samenwerkingsverband heeft met Internazionale, met nog één been op de grond staan. Trainer Gazzaev weet dat het echter moeilijk wordt dit seizoen. "We hopen ons te handhaven, maar ook dat zal niet makkelijk worden aangezien we ongeveer tien basiskrachten verloren hebben. Zelf heb ik nooit salaris ontvangen, maar dat deert me niet. Ik kwam hier niet voor het geld, maar zag hier mogelijkheden", aldus de geplaagde oefenmeester in Sovjet Sport.

Eind januari vond de club uit de industriestad een tijdelijke belegger in SMARTS, de globale marktleider op het gebied van marktoverzichttechnologie. Ook Transneft sprong enkele weken later bij. Het olieconcern zal de club met bijna elf miljoen euro gaan helpen in het wegwerken van de schulden. Aan Krylya, dat in 2007 ook al ontsnapte aan het faillissement, werd driemaal uitstel verleend over het definitieve verlenen van de licenties voor het huidige seizoen. Op 19 februari kreeg de club echter positief uitsluitsel en werd men toegelaten tot de Premjer Liga.

Gezien het stopzetten van de verkoop van seizoenkaarten in februari hielden De Ratten al rekening met een ineenstorting en ook voorzitter Igor Zavyalov stapte op. In de zomer vertrekt tevens algemeen directeur Yuri Makeev, maar zal zijn opvolger Viktor Razveev voorlopig bijspringen in de werkzaamheden. De huidige jaargang kan 'gewoon' afgemaakt worden. De oblast hielp mee en ook sponsoren als Rosneft, JSC Mezhregiongaz, OAO Novatek, Sibur Holding pompten geld in de club. Sergey Fursenko, de bondspreses, is opgetogen met het behoudt van Krylya. "We hebben er met de regio en de club alles aan gedaan en voorlopig is het probleem opgelost. De schulden staan nu echter op de eerste plaats. Voor het WK van 2018 zien we Samara als speelstad en in dat kader is het behoudt van de club delicaat. In Samara zit een goede supportersschare en een club als Krylya mag nooit verdwijnen", liet Sport-Express uit de mond van de preses optekenen.

Niet alleen de bond en de sponsoren staken hun hand in het vuur voor het voortbestaan van de armlastige club. Twee weken geleden besloten negen supporters in hongerstaking te gaan en eisten het vertrek van Zavyalov en Makeev. "Wij eisen interventies van de provinciale autoriteiten en duidelijke uitleg richting de supporters", stelde Sergey Leybgrad, één van de initiatiefnemers. "Ook eisen wij het onmiddellijke aftreden van Zavyalov en Makeev. Zij hebben gefaald in hun managertaken. Wij hebben geen vertrouwen meer in hen", luidde de ongezouten mening van de supporters die drie dagen later Zavyalov zagen vertrekken.

De clubhervorming achter de schermen ging voort. Oleg Saitov, lid van de Raad van Bestuur, werd ontheven uit zijn functie en Aleksey Ushamirsky, technisch adviseur, werd benoemd tot voorzitter van het Comité voor Begroting. Hij heeft de taak te letten op de in- en uitgaven van de club en houdt toezicht op de begroting. Adjunct-voorzitter Razveev ziet echter wel licht aan het einde van de tunnel. "Mijn taak is om het team te leren kennen en ze te overtuigen van hun kwaliteiten", begint de topman. "Het grootste probleem is natuurlijk de financiering, maar we doen er alles aan om het transferembargo op te heffen en het team te versterken. Ik hoop mijn bijdrage te leveren aan de opmars van deze club en als ex-voetballer weet ik dat we dit gezamenlijk moeten doen. Krylya is een club met een lange geschiedenis en tradities en we moeten de mensen hier weer gelukkig maken", aldus een strijdbare Rasveev.

"We zitten in een moeilijke situatie", zegt Rasveev. "Vóór 8 april moeten we alle schulden aan spelers en makelaars afbetalen. Als dat niet gebeurt, worden we waarschijnlijk ontnomen uit de competitie. Ik ga bedelend geld proberen op te halen bij de sponsoren."
De degradatiekandidaat ging in de eerste wedstrijd van de competitie thuis in het Metallurg-Stadion met 0-1 onderuit tegen Zenit Sint-Petersburg.

Meer nieuws

Live meepraten in de Serie A: AC Milan - Genoa
1
Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Minteh scoort tijdens Feyenoord-PEC Zwolle!
0
Unai Emery wijst aanbieding van Bayern München om twee redenen af
7
Veteraan gaat Real Madrid na 469 wedstrijden verlaten voor avontuur in MLS
4
Chelsea laat aan de hand van magistrale Palmer geen spaan heel van West Ham
10
Luuk de Jong grapt over zaakwaarnemersrol om selectie PSV intact te houden
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties