Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Kunstgras verdwijnt definitief uit de Eredivisie: natuurgras wordt verplicht

Laatste update:

Wanneer zes van de achttien Eredivisie-clubs begin december stemmen voor een verbod op kunstgras wordt het vanaf de zomer van 2025 verplicht om op natuurgras te spelen op het hoogste niveau van Nederland. Kunstgras ligt al geruime tijd onder vuur, al bleek een verbod nooit haalbaar. Met deze stemming lijkt dat verbod toch aanstaande te zijn.

De Eredivisie telt momenteel vier clubs die hun thuiswedstrijden op kunstgras spelen: SCCambuur, FC Emmen, FC Volendam en Excelsior. Cambuur is momenteel bezig aan de bouw van een nieuw stadion voor komend seizoen, waarbij de Friezen sowieso al over zouden gaan op natuurgras. Ook Volendam wil snel de switch maken, terwijl Excelsior wat minder gewillig is. Emmen gaat vermoedelijk ook pas in 2025 de overstap maken.

In Nederland was Heracles Almelo de eerste profclub die over ging op kunstgras, in 2003. Sindsdien maakten talloze clubs de overstap naar een neppe grasmat, al is die keuze ook vaak herzien. In 2016 zaaide toenmalig Sparta-trainer Alex Pastoor een hoop ophef met een uitspraak over de gevaren van de kunstgrasmat op Het Kasteel. "Het had zomaar gekund dat we een derde treffer hadden gemaakt. Dan had ik echt alle kankerverwekkende kunstgraskorrels zo opgesnoven."

Meer nieuws

Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Lijnders kan na naderend vertrek bij Liverpool weer aan de slag als hoofdtrainer
3
Hulshoff stopt door Slot als assistent bij Oranje; Koeman vindt direct vervanger
16
De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
9
Nieuwe kandidaat voor Ronald Koeman en Nederland? 'Je hoopt er stiekem toch op'
12
Ajax op hoofdlijnen akkoord met nieuwe trainer Francesco Farioli
62

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties