Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Opvallende positiewijziging bij Oranje? 'Koeman beschouwt hem als aanvaller'

Laatste update:

Maatsen maakte deze winter op huurbasis de overstap van Chelsea naar Dortmund en dat legt hem geen windeieren. De linkervleugelverdediger staat dit kalenderjaar op twee goals en twee assists in zeventien wedstrijden.

Dinsdagavond in de kwartfinale van de Champions League tegen Atlético Madrid eiste Maatsen opnieuw een hoofdrol op, door BVB op slag van rust op 2-0 te zetten. De uiteindelijke 4-2 zege bleek voldoende voor een plek in de halve finale.

Maarten Wijffels staat in het Algemeen Dagblad stil bij de vraag wat Maatsen zou kunnen toevoegen aan Oranje. "Goed om te weten: in de staf van Oranje beschouwen ze Maatsen eigenlijk vooral als een aanvaller. Meer dan puur als back."

Wijffels stelt dat Maatsen 'kanshebber, maar vooralsnog vooral outsider' is voor een plek in de definitieve EK-selectie. Door de blessure van Hartman is er wel een vacature in te vullen aan de linkerkant.

Keuzes


"Koeman kan die in principe prima invullen met Daley Blind en Nathan Aké, twee linkspoten met een schat aan ervaring op eindtoernooien. En ook Micky van de Ven van Tottenham Hotspur is een kandidaat", aldus Wijffels.

"Op beide flanken van die types in een EK-selectie?", doelt Wijffels op Denzel Dumfries aan de rechterkant. "Dat kán een overweging zijn. Zeker als de UEFA mee zou gaan in Koemans pleidooi voor een groep van 26 man."

"Maar bij 23 man komt het aan op keuzes en de verwachting is dat de bondscoach niet op beide flanken gaat spelen met twee heel aanvallende backs. Dan eerder opteren voor één back hoog en één lager. Voor de balans."

Maatsen zat tot dusver twee keer op de bank bij het Nederlands elftal. In oktober vorig jaar werd hij door Koeman bij de selectie gehaald voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Griekenland. Speelminuten maakte hij nog niet.

Zou jij Ian Maatsen meenemen naar het EK?

Meer nieuws

De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
0
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
91
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
6
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
5
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
118

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties