Laagvlieger Empoli zet beroerd Napoli met vier doelpunten te kijk

Empoli moet zich behelpen met weinig financiële middelen, maar was het veel grotere Napoli in de eerste helft wel de baas. Na iets meer dan zeven minuten werd de score al geopend: Manuel Pucciarelli vond Massimo Maccarone in het strafschopgebied en de routinier ontdeed zich vervolgens van Kalidou Koulibaly om de bal daarna onder Mariano Andújar in het doel te schieten. Twee minuten voor rust werd het zelfs 2-0: Andújar duwde een voorzet tegen zijn eigen verdediger Miguel Britos aan en daardoor rolde de bal over de doellijn. Napoli leek Raúl Albiol, die pas na 52 minuten in het veld kwam, node te missen.

Empoli maakte er in de blessuretijd van de eerste helft 3-0 van: Riccardo Saponara vond met een spectaculaire omhaal de verre hoek, nadat Pucciarelli op Andújar was gestuit. Rafael Benítez greep na rust in en haalde Dries Mertens en Faouzi Ghoulam naar de kant ten faveure van Albiol en Lorenzo Insigne. Napoli, dat afgelopen zondag nog met 4-2 won van Sampdoria, kwam echter niet verder dan twee doelpunten. Na ruim een uur spelen werkte Vincent Laurini het leer achter zijn eigen keeper en in de blessuretijd scoorde Marek Hamsik de tweede voor de Napolitanen. Aan de andere kant werd er echter ook nog een eigen goal gemaakt, door Albiol, en daardoor eindigde het duel in 4-2.