Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Laat competitieliefde groter zijn dan clubliefde.

Laatste update:

De, door ons zo geliefde, Nederlandse Eredivisie heeft eigenlijk een andere naam en functie dan die ik graag had gezien. We worden namelijk gezien als een opleidingsinstituut voor de 'grotere' buitenlandse competities. Momenteel kunnen we allemaal niet ontkennen dat dit wellicht ook wel de waarheid is, maar waarom zijn we zover afgegleden met de jaren? Waarom is de kwaliteit van het voetbal vergeleken de andere competities tegenwoordig zo ver te zoeken? Waarom waren wij eerst toonaangevend op het gebied van voetbal en veroverden Nederlandse clubs de meest grote prijzen die er maar te winnen vielen en is dat nu nog slechts een droom? Wij hadden het voetbal in eigen huis, maar we hebben het zelf uit onze handen laten glippen. Spelers werden verkocht aan het buitenland voor bedragen waar in principe geen 'nee' tegen kon worden gezegd. Onze eigen kwalitatief hoogwaardige voetbalcompetitie hebben wijzelf laten afzwakken tot een competitie dat nu slechts fungeert als een opleidingsinstituut voor de 'grotere' voetbalcompetities.

Natuurlijk hebben we dat niet zomaar laten gebeuren en is er een hoop geld voor teruggekomen, maar tegen welke prijs? De Nederlandse clubs doen Europees nauwelijks meer mee om de prijzen en het duurt niet lang meer voordat er nog een club minder Europees mag gaan spelen. Landen waar men eerder nog amper aan voetbal dacht komen nu in opkomst en mogen steeds meer clubs vanuit de competitie laten meedoen aan Europees voetbal. De plekken die voor hen vrijkomen zijn afgesnoept van onze competitie.

Waar is het begonnen en waar zal het eindigen? Het antwoord op die vraag is voor mij zeer verontrustend. In de tweede alinea heb ik aangegeven dat we onze kwalitatief sterke competitie min of meer hebben verkocht. In mijn ogen is het begonnen met geld en zal het eindigen met geld. De rijkste clubs ter wereld veroveren ook de meeste prijzen, of doen in ieder geval lang mee om die prijzen. In de competitie waar die rijke clubs zich bevinden, komen ook de meeste inkomsten binnen. De merchandising van die clubs is enorm en ook niet bepaald te verwaarlozen zijn de sponsorgelden en televisierechten. Het verschil tussen de grotere competities en de kleinere competities wordt met het jaar groter, want gepaard met geld gaat ook vaak kwaliteit.

Het is dus begonnen met geld en het zal uiteindelijk ook eindigen om geld. Kwaliteit kan en moet je kopen. Dat is in het dagelijks leven ook het geval en voor de beste voetballers moet je dus ook goed betalen. Heb je daar het geld niet voor dan moet je het met kwalitatief mindere voetballers doen. In de Nederlandse competitie is aanzienlijk minder geld aanwezig vergeleken met de competities in het buitenland. Dus hoe maak je een competitie sterker? In eerste instantie natuurlijk door een goede jeugdopleiding, waardoor je kwaliteit niet hoeft in te kopen. Echter zal er daarnaast ook kwaliteit moeten worden ingekocht.

Iedereen kent het verhaal van Vitesse. Financieel heeft Vitesse het heel zwaar gehad en de prestaties ten opzichte van de lasten waren ook ronduit bedroevend. De overname van Vitesse heeft de club weer wat lucht gegeven. Er zijn weer kansen zichtbaar en er zullen veel meer mogelijkheden zijn dan voor de overname het geval was. Financieel gezien zijn we in één klap gezond en onze clubcultuur blijft gewaarborgd omdat het gouden aandeel in bezit blijft van 'de club' zelf. Natuurlijk geeft het meer voldoening als je als club zelf alles goed onder controle hebt en zelf alle inkomsten kunt genereren. Vitesse heeft getracht dat ook te doen en heeft bijna een heel basiselftal laten vertrekken om financieel niet te verzaken. Er is hierdoor ook veel kwaliteit ingeleverd. Niet alleen voor Vitesse is dit erg, maar voor het gehele Nederlandse voetbal! Als er een club in de Eredivisie kwaliteit inlevert dan betekent dit ook dat daardoor de Nederlandse competitie verzwakt.

We willen elkaars concurrenten niks gunnen en zien hen graag kwaliteit inleveren, maar misschien is dat juist wel wat er fout is tegenwoordig. We zouden het elkaar juist moeten gunnen. We zouden juist blij moeten zijn als we grote spelers zouden kunnen aantrekken naar de Eredivisie, zelfs als dat zou betekenen dat de concurrent sterker wordt. Misschien is dit een beetje naïef want de concurrent wat gunnen is niet voor heel veel mensen weggelegd, maar we moeten ook niet het grotere geheel vergeten.

Geld kan onze competitie kwalitatief sterker maken. We hebben dan meer kansen om goede spelers aan de clubs in de Eredivisie te binden, omdat we ze simpelweg ook meer te bieden hebben. Hierdoor zal de kwaliteit van de Nederlandse competitie weer omhoog kunnen gaan en zullen we in de toekomst misschien ooit weer Europees mee kunnen strijden. Probeer het grotere geheel te zien en niet in alle opzichten één club met de grond gelijk te maken, omdat zij de kans krijgt hier beter en sterker uit te komen. In dit geval is dat Vitesse, maar ik hoop dat in de toekomst meer clubs die kans krijgen. Zo kunnen we allemaal weer uitkijken naar een kwalitatief sterkere Nederlandse voetbalcompetitie! Laat de liefde voor onze competitie groter zijn dan de liefde voor onze clubs die erin spelen.

Meer nieuws

Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag dromen van finale in eigen la
11
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
40
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2
Tottenham Hotspur bewijst status als favoriete tegenstander voor Chelsea
13
Gigantische fout Karsdorp kost AS Roma zeer duur tegendoelpunt tegen Leverkusen
12

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties