Laat tegendoelpunt wordt FC Groningen fataal in Marseille

De makke ploeg van Van de Looi was in de eerste helft de speelbal van Marseille, dat zichzelf kon verwijten dat het leer slechts een keer achter Sergio Padt terechtkwam. De bezoekers, die continu balverlies leden en een zeer angstige indruk maakten, hielden zich voor rust uitsluitend bezig met tegenhouden en konden doelman Steve Mandanda niet één keer op de proef stellen. In de openingsfase hadden Batshuayi en Lucas Ocampos al de 1-0 op de schoen, maar de noorderlingen ontsnapten aan een vroege achterstand.

Het wachten was op een doelpunt van Marseille en na 28 minuten spelen werden de negenduizend toeschouwers in het Stade Vélodrome op hun wenken bediend. Padt kon een schot van Batshuayi niet goed verwerken, waardoor N'Koudou de rebound voor zijn rekening nam. Het team van Michel verhoogde de druk op de Groningse defensie, maar een tweede treffer voor rust bleef uit. Batshuayi dwong Padt in de slotminuten tot aan de rust tot een redding en kopte het leer daarna nog via de handen van de keeper op de paal.

Na de onderbreking kwam FC Groningen beter uit de kleedkamers en was een kans voor Danny Hoesen de voorbode van de 1-1 in de vijftigste minuut. Na een corner werkte Benjamin Mendy de bal niet goed weg en daardoor kon Hedwiges Maduro van dichtbij binnenschieten: 1-1. Marseille besefte dat men de wedstrijd uit handen dreigde te geven en drukte Groningen vervolgens terug op eigen helft.

Rémy Cabella had na dik een uur spelen de 2-1 op zijn schoen. Een lage voorzet werd door Johan Kappelhof pardoes klaargelegd voor de middenvelder, maar vanaf enkele meters schoot hij voorlangs. Padt redde daarna ook goed op een kopbal van Rolando, maar de doelman zag hoe de druk van de Zuid-Fransen toenam. Het was Hans Hateboer die een schot van Batshuayi van de lijn haalde en daarna Etiënne Reijnen die zich voor een schot van N'Koudou gooide. In de 88e minuut was het alsnog raak. Abel Tamata gaf Batshuayi bij een voorzet te veel ruimte en de uitblinker kon de 2-1 binnenkoppen.