Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Laatste UEFA Cup-winnaar van Feyenoord (44) beëindigt profcarrière

Laatste update:

In 2001 telde Feyenoord 5,5 miljoen euro neer om de toen twintigjarige Ono los te weken bij Urawa Red Diamonds. De Japanner veroverde direct een basisplaats onder trainer Bert van Marwijk.

Ono kwam tot 43 wedstrijden in zijn debuutseizoen, waaronder acht stuks in de UEFA Cup-campagne. In de finale, die met 3-2 gewonnen werd van Borussia Dortmund, stond hij 85 minuten op het veld.

Na nog drie seizoenen in De Kuip vond Ono het welletjes en besloot hij terug te keren naar zijn geboorteland. Daar maakte hij zondag ook zijn laatste minuten als prof.

Als speler van Hokkaido Consadole Sapporo, een middenmotor in de J1 League, kreeg Ono voor het eerst dit seizoen speeltijd. Hij mocht als basisspeler 22 minuten lang de aanvoerdersband dragen, maar verloor wel van de club waar hij zijn eerste stapjes in het profvoetbal zette: de Urawa Reds.

Ono kwam in zijn carrière ook nog uit voor VfL Bochum, Shimizu S-Pulse, Western Sydney Wanderers en FC Ryukyu. Hij schopte het tot 56 interlands (6 goals) voor de Japanse nationale ploeg en werd in 2002 verkozen tot Aziatisch Voetballer van het Jaar.

Ono is tevens de eerste Japanner ooit die een Europese clubtrofee bemachtigde. Wesley Sneijder noemde hem in 2010 nog 'de moeilijkste tegenstander die hij ooit heeft gehad'.

Meer nieuws

De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
1
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
92
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
10
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
126

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties