Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Lachwekkend dreigement van Hiddink voor wedstrijd tegen Letland

Laatste update:

Of stak er meer achter die argeloze opmerking dat een plan van aanpak helemaal niet voorkomt in de vocabulaire van Hiddink? Een dergelijke term past niet bij hem. Hoezo niet? Handelt hij als coach puur intuïtief? Maar op IJsland keek hij uitgeblust toe hoe Oranje zich met de minuut meer verstrikte in zijn eigen onmacht en gemis aan eenheid.

Met zijn (eerste) ontkenning in Seoul provoceerde de bondscoach bewust zijn superieuren bij de KNVB. Hij liet zich geen plan van aanpak opdringen. Alleen hij stippelde de weg uit naar het EK van 2016. Wat verbeeldden die bobo's zich wel! Als trainer had hij meer ervaring dan zo'n beetje alle collega's in Nederland tezamen. Zelfs Hans Kraaij jr, zonder papieren actief bij DOVO, vond het schandalig dat de bazen in Zeist het hadden aangedurfd Hiddink te bekritiseren.

In de aanloop naar de interlands met Mexico en Letland bleek het dus waar: de bondscoach had samen met zijn technische staf helemaal geen plan van aanpak opgesteld. Overbodige moeite. Hiddink had ineens een veel beter idee verzonnen. Hij stapt op als Nederland niet wint van Letland. Nummer 99 op de ranglijst van de FIFA. Uit qua sterkte pakweg te vergelijken met bijvoorbeeld Kazachstan.

Met deze verzekering legde Hiddink vermoedelijk een internationale primeur op tafel. Hij waagde het zijn toekomst als coach te verbinden aan het resultaat van een wedstrijd, waarin een kwetsbare ploeg moet breken met een slechte serie. Weer hevelde hij zo de verantwoordelijkheden over naar de spelers, en in het bijzonder naar de weinige routiniers in de groep.

Maar wees gerust: onder de internationals leven geen twijfels aan zijn (te losse) stijl van coachen. Dankzij een gesprekje met Robin van Persie in Manchester had hij weer volop frisse zin opgedaan. Heus, hij was niet te oud voor de klus, en de afstand met de huidige generatie toppers kon hij bepaald nog wel overbruggen. Hiddink barstte van de drive om de nummer drie van de wereld in een rechte lijn naar Frankrijk te gidsen. Wedden dat het gaat lukken met uiteindelijk 24 deelnemers aan het EK!

Sorry, maar waar slaat deze poppenkast allemaal op? Dreigen met terugtreden tegen een land met iets meer dan twee miljoen inwoners krijgt nu plotseling een aparte dimensie aangemeten als een mogelijke 'angstgegner', want ook een gelijkspel in de Amsterdam ArenA stuurt Guus terug naar huis. Wat een lef, wat een bespottelijke uitdaging. Had zoiets dan uitgesproken voor het bezoek aan IJsland.

Slechts woorden, geen daden, waaruit nieuw elan valt op te maken. Geprevel dat het moet stoppen om steeds weer eerst een achterstand op te lopen. Dat bemoeilijkt louter het vervolg, gaf Hiddink nog een douw tegen een open deur. En het fundament ligt niet goed, of iets degelijks. Geen toelichting op de oorzaak van al die wanprestaties tegen Italië, Tsjechië en IJsland. Over de animositeit tussen een aantal verwende vedetten haalde hij slechts even het akkefietje aan tussen Van Persie en Klaas-Jan Huntelaar. Niets aan de hand, ook niet met de stilaan minder bruikbare Wesley Sneijder.

Het was bijna voorspelbaar, maar de spelersgroep bevatte geen verrassingen of vernieuwingen. Toch weer de bekende namen, met de terugkeer van Ron Vlaar en Memphis Depay. Wederom bleef een poging om door te selecteren na Brazilië uit. Ook weinig aandacht voor de oefenpartij tegen Mexico, toch een soort generale repetitie voor de ineens extra beladen ontvangst van de gevreesde Letten. De Mexicanen staan nog altijd wat hoger in het klassement: zeventiende. Voor de bondscoach kennelijk te hoog om dan al zijn hoofd in een strop te steken.

Collega Miguel Herrera van Mexico arriveerde met elf nieuwelingen in Amsterdam. Hij, 22 jaar jonger dan Hiddink, bekommert zich wel om het constant verbeteren van de nationale ploeg. Wat nou als Oranje straks op 28 maart in Turkije weer in de fout gaat?

LEX MULLER

Sportjournalist sinds mensenheugenis. Schrijft al sinds 1966 over voetbal. Bezocht WK's vanaf 1974. Werkte tot 1994 voor kranten, waaronder twintig jaar bij het Algemeen Dagblad. Switchte daarna naar de televisie, maar legt zich sinds 1 januari 2011 volledig toe op sport op internet.

Meer nieuws

Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
2
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
3
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
16
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
29
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
18
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
18

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties