Laks Manchester United lijdt beschamende nederlaag

FC Midtjylland - Manchester United 2-1
Memphis Depay maakte zijn eerste doelpunt sinds 21 november en maakte daarmee een einde aan een reeks van veertien wedstrijden zonder treffer. De international van het Nederlands elftal schoot van dichtbij al vallend binnen, na een voorzet van Jesse Lingard. Daarmee gingen de bezoekers uit Engeland na 37 minuten aan de leiding, maar zeven minuten later stond het alweer gelijk. Pione Sisto rondde een fraaie demarrage af met een schot in de hoek van Sergio Romero: 1-1. De Argentijnse doelman moest starten doordat David de Gea in de warming-up een enkelblessure had opgelopen.

De gelijkmaker was zonder meer verdiend, want United speelde wederom ondermaats en creëerde niet veel. Verder dan geblokte schoten van Depay en Anthony Martial en een kopbal van Chris Smalling, die voorlangs ging, kwam United behoudens het doelpunt van Depay niet. Midtjylland probeerde de muziek te maken in de eigen MCH Arena en was al twee keer eerder dicht bij een treffer gekomen. Romero hield een kopbal van Kian Hansen bij een hoekschop tegen en hield ook Vaclav Kadlec van scoren af. Het eerste kwartier na de thee was duidelijk voor United, dat overtuigender ging spelen.

Jesse Lingard trapte over en volleerde tegen de lat, terwijl Juan Mata na een voorzet van Depay ruim naast kopte. United leek door te willen en kunnen drukken, maar na het uur kreeg de gastheer uit Denemarken weer meer grip op de wedstrijd met kansen tot gevolg. Romero dook een kopbal van Paul Onuachu op fabelachtige wijze uit de hoek en Sisto krulde even later een meter naast. Twaalf minuten voor tijd werd het alsnog 2-1: Onuachu schoot de bal van zo'n twintig meter keurig in de hoek. Het had nog erger kunnen worden voor United, ware het niet dat Sisto over knalde.

Sevilla - Molde FK 3-0
De statistieken na bijna een half uur spelen waren veelzeggend: 76 procent balbezit voor Sevilla. Het team van Emery had echter moeite met de stugge bezoekers uit Noorwegen en kreeg het scorebord pas tien minuten voor rust in beweging. Na goed voorbereidend werk van Vitolo werkte Fernando Llorente de bal achter doelman Ethan Horvath. Sevilla probeerde nog voor rust een tweede goal te forceren, maar zonder resultaat.

Vier minuten na de onderbreking sloeg Sevilla opnieuw toe en weer was het Llorente. De lange aanvaller verzilverde een pass van Coke met zijn rechtervoet. Het wachten was vervolgens op een derde doelpunt. Een geniale inzet van Coke raakte de lat, maar twintig minuten voor tijd kon het Sánchez Pizjuan alsnog juichen om een doelpunt. Horvath had geen antwoord op een laag en hard schot van Kevin Gameiro: 3-0. De ploeg van Emery zocht nadrukkelijk naar een ruimere overwinning, maar Molde slaagde erin om de schade beperkt te houden. Sevilla heeft nu veertien officiële thuisduels op rij gewonnen; een evenaring van het clubrecord in 2006.