Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

LaLiga-voorzitter waarschuwt Barcelona: 'Dan is het onmogelijk dat Messi blijft'

Laatste update:

In het seizoen 2019/20 mocht Barcelona nog 671,4 miljoen euro uitgeven, een bedrag dat bepaald wordt op basis van inkomsten, kosten en schulden. Deze grens kelderde vorig jaar al naar 382,7 miljoen euro en bedraagt nu 347 miljoen euro. Eric García, Memphis Depay, Sergio Agüero en Emerson Royal werden door Barcelona al binnengehaald, maar Goal meldde afgelopen week dat zij pas geregistreerd mogen worden indien er enkele grootverdieners van de hand worden gedaan. Lionel Messi moet eveneens als 'nieuwe aanwinst' worden ingeschreven, omdat zijn contract afgelopen week officieel verliep.

Barcelona bespaarde al 25 miljoen euro met het vertrek van Junior Firpo, Francisco Trinçao, Konrad de la Fuente, Jean Claire Todibo en Matheus Fernandes, maar kan écht bezuinigen als Samuel Umtiti, Miralem Pjanic en Philippe Coutinho kunnen worden verkocht. Tebas kreeg donderdag de vraag of Messi bij Barcelona zal blijven. "Ik weet het niet. Als er niemand wordt verkocht, is het onmogelijk dat Messi bij Barcelona blijft", antwoordde Tebas tegenover het programma Jugones. De voorzitter van LaLiga bevestigde een gesprek van dertig minuten met Barcelona-president Joan Laporta te hebben gehad over de financiële situatie van de club en Messi. Tebas zou Laporta met klem hebben gevraagd om de regels te volgen zoals ze zijn.

"Messi zal niet kunnen tekenen op de voorwaarden die hij in zijn vorige contract had. Dat is onmogelijk, maar ik denk dat er op dit moment geen enkele Europese club is die dat bedrag kan betalen. Niet alleen Barcelona heeft daar problemen mee", geeft Tebas te kennen. "De beslissing of Messi bij Barcelona blijft is niet aan mij, maar aan de club. We hopen dat ze hun problemen kunnen oplossen, zodat Messi in Spanje kan blijven. Natuurlijk willen we dat de beste spelers in LaLiga spelen. Maar aan de andere kant zijn Neymar en Cristiano Ronaldo vertrokken en de competitie groeit nog steeds."

Alle seinen op rood: Barcelona mag Messi, Depay en Agüero niet inschrijven

Zoals het er nu naar uitziet, mag Barcelona zijn nieuwe spelers niet inschrijven.Lees artikel

"De Serie A en de Ligue 1 zijn niet zo hard gegroeid, ondanks dat ze die sterspelers hebben. We moeten niet geobsedeerd zijn door spelers. Het zou geweldig zijn als Messi blijft, maar het is niet essentieel", vervolgt Tebas. "Onze regels zijn toereikend. Door de pandemie zijn er minder inkomsten en hogere verliezen. Zonder regels zouden er alleen maar meer schulden komen. Wij vinden onze regels acceptabel en de clubs moeten zich er naar schikken. De clubs hebben zelf ingestemd met de regels. Het is niet de eerste keer in de afgelopen jaren dat clubs spelers vastleggen en niet kunnen inschrijven. Ik weet zeker dat Barcelona het weet op te lossen. Zo niet, kunnen ze geen nieuwe spelers inschrijven."

"Barcelona heeft altijd tegen de grens aan gezeten. Toen de pandemie kwam, hadden ze geen buffer meer. Geen enkele club heeft zo de grenzen opgezocht. Barcelona verloor 350 miljoen euro aan omzet in de pandemie", stelt Tebas. "De verliezen bij Real Madrid zijn kleiner. Zij hebben spelers met hoge salarissen kunnen verhuren, dat is bij Barcelona niet het geval geweest. Manchester City heeft ook 270 miljoen euro aan omzet verloren, Paris Saint-Germain 250 miljoen euro. Alle grote clubs hebben tijdens de pandemie geld verloren, Real Madrid doet het fantastisch in deze tijd."

Zie jij Lionel Messi bij Barcelona blijven?

Meer nieuws

Bayer Leverkusen schrijft historie dankzij goal in minuut 97 en bereikt finale
37
Olympiacos verslaat Aston Villa opnieuw en wacht verhitte finale in Athene
9
Atalanta schrijft historie en bereikt op overtuigende wijze finale Europa League
12
PSG plant afscheidsceremonie voor Kylian Mbappé in dramatisch verlopen week
17
Speler zakt in elkaar en wordt gereanimeerd: finale Achilles Veen-GOES gestaakt
0
Jahanbakhsh: 'Hij is bij Feyenoord als eerst in de gym en vertrekt als laatst'
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties