Lamela steelt de show met rabona, riante eerste zege Besiktas

Estoril - Dinamo Moskou 1-2
De Moskovieten wonnen hun eerste twee duels allebei, maar net als tegen PSV bleef het ook nu voor rust weer doelpuntloos. Kansen waren er wel degelijk: Christian Noboa werd daarbij alleen dwars gezeten door doelman Vagner en aan de overkant moest Vladimir Gabulov reddend optreden op een poging van Kleber. Na opnieuw een Portugese poging, ditmaal van Anderson Luis, sloeg Dinamo toe. De tweede helft was zo'n acht minuten oud toen Aleksandr Kokorin de bal kreeg toegespeeld en van circa 25 meter uithaalde. Via de paal vloog de bal erin en was de voorsprong voor Dinamo een feit.

De Russen, met Büttner links achterin in de basis en Douglas in dezelfde linie, moesten wel op blijven passen voor de uitbraken van Estoril. Een kwartier voor tijd was daar dé mogelijkheid voor de thuisclub om terug te komen in de wedstrijd, toen Douglas duidelijk hands maakte en de bal op de stip werd gelegd. Kleber trapte echter helemaal verkeerd in: door het midden, waar Gabulov klaar stond. Dinamo, maar vooral Douglas kwam zo met de schrik vrij en teamgenoten Noboa en Yuri Zhirkov maakten het vervolgens helemaal goed. Zij combineerden zich een weg naar de 0-2. Dat Yohan Tavares toch nog de aansluitingstreffer maakte voor Estoril maakte weinig meer uit.

Partizan Belgrado - Besiktas 0-4
Besiktas speelde in de wedstrijden tegen Asteras Tripoli en Tottenham Hotspur gelijk, maar ging ditmaal met de volle buit terug naar Turkije. In het eerste deel van de eerste helft waren er al legio kansen. Gökhan Tore leek onderweg naar de 0-1 na een mooie solo, maar moest het afleggen tegen keeper Milan Lukac. Daarna was het de beurt aan Demba Ba om een kans niet te benutten, al kwam dat ook door goed verdedigend werk van de thuisclub. De Siyah Beyazlilar kwamen na twintig minuten echter alsnog verdiend op voorsprong door een heerlijke uithaal van Veli Kavlak. De Oostenrijkse middenvelder haalde van bijna dertig meter genadeloos uit en vond de rechterhoek: Lukac had geen schijn van kans.

Op slag van rust vergrootte Besiktas de voorsprong ook nog eens. Ba, die afgelopen weekend zijn eerste goals in de Süper Lig maakte, ontsnapte aan zijn bewakers en lokte keeper Lukac naar zich toe. Met een hard schot met links vond hij daarna de verre hoek. De bezoekers uit Istanbul zaten op rozen en konden de wedstrijd in de tweede helft geduldig gaan uitspelen. Dat gebeurde ook en er kwamen nog twee doelpunten bij voor het team van Slaven Bilic, dat in de eigen competitie fier aan kop gaat. In een mum van tijd scoorden Oguzhan Özyakup (0-3) en Gökhan (0-4) en werd het stil in Belgrado.

Tottenham - Asteras Tripoli 5-1
Al voordat Lamela zijn magie toonde, stond Tottenham er comfortabel voor op White Hart Lane. De Londenaren eigenden zich voortdurend de bal toe en rukten gestaag op richting het doel van de tegenstander, die vorig seizoen als vijfde eindigde en via drie voorronden het hoofdtoernooi bereikte. Harry Kane sloeg na een klein kwartier spelen toe en vond de benedenhoek met een schot van afstand. Etienne Capoue verdubbelde de marge bijna, maar de Fransman stuitte op keeper Tomas Kosicky. Helemaal onbetuigd lieten de Grieken zich ook weer niet en Giorgos Zisopoulous en Facundo Parra kregen ieder een kans. De eerste ging over, de tweede werd onschadelijk gemaakt door Hugo Lloris.

Na een half uur spelen stapte Lamela in de schijnwerpers. De peperdure Argentijn kreeg de bal naar zich toe na uitverdedigen van Asteras en maakte het achter zijn standbeen werkelijk geweldig af: zijn rabona verdween hard en zuiver in de rechterhoek: 2-0. Bijna zorgde Andros Townsend zelfs nog voor een derde Tottenham-treffer, maar zijn schot ging naast. Na rust leidde Lamela zijn ploeg alsnog naar een grotere voorsprong (volley na een geblokt schot) en ook Kane pikte een tweede doelpunt mee op de Europese avond aan 'the Lane'. Moussa Dembele loste na een korte corner een schot, dat bij Kane terecht kwam: hij kon intikken.

Diezelfde Kane maakte vervolgens met het hoofd nog de 5-0. In de slotfase ging Hugo Lloris door op Tasos Tsokanis en dat moest hij bekopen met rood. Hattrick-maker Kane nam zijn plek onder de lat in, omdat Mauricio Pochettino al door zijn wissels heen was. Bij de vrije trap van Jerónimo Barrales die volgde op de overtreding van Lloris ging de aanvaller gelijk de mist in. De bal had een lastige stuit, kwam tegen de onderbuik van Kane aan en rolde zo het doel in. Het schaadde Tottenham uiteraard niet meer gezien de comfortabele tussenstand en dus zal het Kane vergeven worden.Michel Vorm kan de borst natmaken voor een Europa League-optreden in en tegen Tripoli, zo lijkt het.