Lapadula brengt San Siro in extase en laat Milan hopen op landstitel

Crotone liet zich in de openingsfase zeker niet onbetuigd, met mogelijkheden voor Leonardo Capezzi en Adrian Stoian. Het waren dan ook de bezoekers die het scorebord in het San Siro als eerste in beweging kregen. Na een duel tussen Mattia De Sciglio en Marcus Rohden kwam de bal voor de voeten van Diego Falcini, die van dichtbij voor de 0-1 zorgde. Milan slaagde erin om nog voor rust de achterstand weg te werken. Gabriel Palletta verlengde een corner, waarna Mario Pasalic van dichtbij raak kopte.

In de openingsfase van de tweede helft liet Milan na om op voorsprong te komen. Lapadula keerde op de doellijn een kopbal van ploeggenoot Ignazio Abate en MBaye Niang miste een strafschop, na een charge van Lorenzo Crisetig op Lapadula. Alex Cordaz raadde de intenties van de aanvaller en keerde de elfmetertrap. Het San Siro begon zenuwachtig te worden, maar vlak voor tijd viel toch de 2-1. Lapadula reageerde het snelste op een afgeketste vrije trap van Keisuke Honda en schoot raak.