Late tegengoal bezorgt Argentinië enorme kater

Argentinië verloor in 1979 voor het laatst zijn eerste wedstrijd op de Copa América en Paraguay kon die ongeslagen reeks dus ook niet doorbreken. Men zal het punt echter wel vieren als een overwinning. Met spelers als Messi, Ángel Di María, Sergio Agüero en Javier Pastore in de basiself domineerde Argentinië in de eerste helft het balbezit en zette men de tegenstander vast op de eigen helft. De eerste kans was voor Di María, die een vrije trap over de lat geslagen zag worden door doelman Antony Silva. Na twintig minuten was Messi dicht bij de openingstreffer, toen hij een kiezelhard schot van Javier Mascherano bewust van richting veranderde en het leder voorlangs zag gaan.

Het was wachten op een Argentijns doelpunt en dat viel na een klein half uur. Agüero pikte een dramatische terugspeelpass van Miguel Samudio op, omspeelde Silva en vulde het lege doel: 1-0. Paraguay had weinig te vertellen, werd bij vlagen weggetikt en liep na 36 minuten tegen een tweede tegendoelpunt aan. Di María ging na licht contact met Samudio naar het gras en kreeg een strafschop. Messi maakte vanaf elf meter geen fout en maakte zijn eerste doelpunt op de Copa América sinds 2007. La Pulga had in de eerste helft eigenlijk nog een tweede penalty moeten krijgen na obstructie van een verdediger, maar dit keer legde de Colombiaanse scheidsrechter Wilmar Roldán de bal niet op de stip.

Argentinië ging in de tweede helft op jacht naar een derde treffer en kreeg in de eerste tien minuten twee heel aardige mogelijkheden. Een schot van Messi werd geblokt en even later knalde hij na een mooie combinatie met Javier Pastore op de knieën van keeper Silva. Door de comfortabele voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht voor Argentinië, maar na een uur kwam de spanning plots terug in La Portada de La Serena. Nelson Valdez krulde op schitterende wijze binnen, een minuut nadat hij de vuisten van Sergio Romero al had getest. Het vertrouwen bij Paraguay groeide en het spel golfde vervolgens op en neer en het regende kansen. Messi schoot na een prachtige dribbel voorlangs, krulde later naast en kwam een kwartier voor tijd centimeters tekort om een scherpe voorzet van Di María te benutten.

Ook Di María zelf en Pastore (geweldige redding Silva) vergaten het duel op slot te gooien. De roodhemden van Paraguay kregen ook kansen om er een gelijkspel uit te persen. Derlis González schoof de bal rakelings voorlangs en Romero had een prachtige redding in huis op een uithaal van Samudio, die in de eerste helft debet was geweest aan de twee tegengoals. Het duel leek zodoende in een 1-2 zege voor Argentinië te eindigen, maar Lucas Barrios besloot anders. De invaller volleerde een afvallende bal in de korte hoek en dompelde de Argentijnen daarmee in rouw: 2-2. Carlos Tévez had er daarna nog 3-2 van kunnen maken, maar hij kopte na een voorzet van Di María meters naast. Argentinië heeft nu slechts één van zijn laatste zes Copa América-duels gewonnen.

Argentinië won in 1993 voor het laatst de Copa América! #batistuta #simeone#batigol #instavoetbalzone