Lazio bevestigt status van outsider Scudetto na krappe zege

Door de zege staat Lazio nu op 39 punten halverwege het seizoen en dat is een clubrecord. De ploeg van Vladimir Petkovic bewaarde zaterdagavond het beste voor het laatst, maar had het in de eerste helft nog wel knap lastig met de eilandbewoners. Het eerste grote gevaar in het eerste bedrijf kwam wel van Romeinse kant, want Hernanes trof met een vrije trap de deklat en een rollertje van Miroslav Klose ging voorlangs. De thuisploeg domineerde, maar op de helft van de tegenstander beet Cagliari fel van zich af.

De bezoekers uit Sardinië kregen na achttien minuten, één minuut na de pegel van Hernanes op het houtwerk, een grote kans op de 0-1. Na een geweldige rush van de Colombiaan Víctor Ibarbo, die de honderd meter loopt in 10.05 seconden, kwam de bal terecht bij Radja Nainggolan, die echter op doelman Federico Marchetti stuitte. Uiteindelijk werkte André Dias de bal van de doellijn. Bij Cagliari was trainer Ivo Pulga tevreden over het spel van zijn team, maar niet over de arbitrage. Als gevolg hiervan werd hij na 35 minuten naar de tribune gestuurd.

Lazio trof vlak na rust nog de paal, maar na een uur kwam Cagliari op voorsprong in Stadio Olimpico. Marco Sau schoot de bal na een rappe dribbel diagonaal in de verre hoek: 0-1. Cagliari zou echter net als de vijf voorgaande duels verliezen. Abdoulay Konko gleed tien minuten voor tijd een hoekschop bij de tweede paal binnen en vijf minuten voor tijd kregen i Biancocelesti een strafschop tegen na een overtreding van doelman Michael Agazzi. Hij kreeg rood, net als ploeggenoot Andrea Cossu, en Antonio Candreva benutte het buitenkansje: 2-1. Lazio blijft in de race om de Scudetto.