Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Lazio negeert positieve coronatest van Immobile en wordt flink bestraft

Laatste update:

Lazio krijgt de straf opgelegd vanwege het negeren van positieve coronatesten van zijn spelers Ciro Immobile, Thomas Strakosha en Lucas Leiva. Het drietal testte eind oktober positief op het virus en ontbrak in de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge (1-1). Vier dagen later zat het drietal echter alweer bij de wedstrijdselectie voor het uitduel met Torino (3-4 winst) en scoorde Immobile als invaller. Volgens Lazio waren de tests voor de wedstrijd tegen Torino 'vals positief' en konden de bewuste spelers dus ingezet worden.

Die tests werden echter afgenomen door een lab in Avellino, terwijl een nieuwe testronde door een lab in Rome wél drie positieve gevallen aan het licht bracht: Immobile, Strakosha en Lucas Leiva waren nog altijd besmet. Het drietal ontbrak dan ook drie dagen tegen Zenit Sint-Petersburg (1-1) en de Italiaanse voetbalbond startte een onderzoek. Nu is vast komen te staan dat Lazio de coronaregels niet heeft nageleefd met het opstellen van het drietal tegen Torino.

Lotito zag in november het probleem niet van het opstellen van positief geteste spelers. "Wat betekent dat eigenlijk, positief zijn?", aldus de president van Lazio in een interview met La Repubblica. "Positief betekent besmettelijk, toch? Nou, vrouwen hebben bacteriën in hun vagina maar dat betekent niet dat ze stuk voor stuk ziekteverspreiders zijn. Niemand kan ons op dit moment vertellen of iemand besmettelijk is of niet. Er is dan ook een verschil in de interpretatie van resultaten. Immobiles longen zijn beter dan een week geleden. Hij is negatief, zijn gezin ook. Waarom zou hij dan niet kunnen spelen tegen Juventus?" Uiteindelijk werd Immobile nog wel aan de kant gehouden op 8 november tegen Juventus (1-1) en keerde de spits pas op 21 november tegen Crotone (0-2 zege) weer terug op het voetbalveld.

-

Meer nieuws

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
0
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
139
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
321
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
12
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
40

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties