Lazio weet dramatische reeks in San Siro niet te beëindigen

Strakosha keepte omdat Federico Marchetti in de warming-up geblesseerd was geraakt en de doelman had in de persoon van Stefan de Vrij een Nederlandse ploeggenoot voor zich staan. Lazio speelde een goede eerste helft in het San Siro, maar ging toch met een achterstand rusten, door een doelpunt van Carlos Bacca. Bij de eerste kans die de spits kreeg was het direct raak.

Kort voor rust dacht Juraj Kucka de marge te verdubbelen, maar zijn rake kopbal werd afgekeurd, omdat Strakosha geduwd werd. Milan ging daardoor met slechts een minimale voorsprong aan de thee en wist dat Lazio in de tweede helft op zoek zou gaan naar de gelijkmaker. Simone Inzaghi bracht met Keita Balde Diao en Felipe Anderson twee aanvallende invallers het veld in.

Toch was Milan de gevaarlijkste ploeg na rust en Mbaye Niang had na tien minuten voor de 2-0 moeten zorgen, maar tot de verbazing van alles en iedereen in het stadion miste hij de bal volledig, terwijl hij van dichtbij kon binnentikken. Niang miste hierna nog wel meer kansen, maar durfde een kwartier voor tijd toch aan te leggen voor een strafschop, die hij wél wist te benutten: 2-0.