Lazio werkt aan zelfvertrouwen en wacht op Juventus of AC Milan

De spelers van Lazio kunnen languit op de bank gaan kijken hoe deze duels zullen gaan aflopen. De ploeg van Petkovic had het dinsdagavond echter zeker niet gemakkelijk met Catania en kwam in de beginfase nog met de schrik vrij, toen Mariano Izco met een schitterend schot vanuit de tweede lijn het houtwerk raakte. Na een halfuur spelen kwam Lazio vervolgens op voorsprong, toen Stefan Radu uit een hoekschop zijn tweede doelpunt van dit seizoen binnenkopte. Opvallend, aangezien de verdediger voor dit seizoen nog nooit had gescoord.

Lazio bleef na het openingsdoelpunt de bovenliggende partij en hoopte nog voor rust verder uit te kunnen lopen, maar Catania-keeper Alberto Friso voorkwam dat, door goed te redden bij een harde inzet van Sergio Floccari. Gonzalo Bergessio schoot vervolgens nog naast, waardoor Lazio slechts met een minimale voorsprong ging rusten. De supporters van de thuisploeg zaten er echter relaxed bij: in de Serie A kwam Lazio dit seizoen tien keer op voorsprong in de eerste helft en tien keer resulteerde dat in een overwinning voor i Biancocelesti.

Dat zou ook dinsdagavond gebeuren. Catania probeerde in de tweede helft nog wel terug te keren in de wedstrijd, maar slaagde er niet in om een gaatje in de Romeinse defensie te vinden. Hernanes maakte er na een uur spelen vervolgens 2-0 van: de Braziliaan profiteerde van uitstekend voorbereidend werk van Sergio Floccari en prikte binnen, waarna het slotakkoord kort voor tijd ook op naam van Hernanes kwam. De middenvelder maakte er op schitterende wijze 3-0 van en zorgde ervoor dat Lazio weer wat zelfvertrouwen tankte. In de halve finale wacht Juventus of AC Milan.