Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

LeBron James leest Ibrahimovic de les: 'Het is grappig dat juist hij dit zei'

Laatste update:

"Wat hij doet als basketballer is fenomenaal, maar ik hou er niet van als mensen met een bepaalde status over politiek praten", zei Ibrahimovic, door zijn verleden bij LA Galaxy geen onbekende in de Verenigde Staten, deze week in een interview met Discovery +. "Doe waar je goed in bent. Ik speel voetbal omdat ik er de beste in ben. Als ik politieke ambities had, zou ik de politiek zijn ingegaan. Het is de fout die beroemde mensen maken als ze het gevoel hebben dat ze aan de top zijn, dat ze overal een mening over moeten hebben. Ik denk dat het beter is om je niet te mengen in deze problemen en te doen waar je goed in bent."

Met name in de Verenigde Staten kwamen de uitspraken van Ibrahimovic onder vuur te liggen en James heeft inmiddels van zich laten horen. Na afloop van de overwinning op Portland Trail Blazers werd de basketballer geconfronteerd met de uitspraken van Ibrahimovic. "Ik zal nooit mijn mond houden over dingen die verkeerd zijn", aldus James vrijdagavond in Amerikaanse media. "Ik praat over mijn volk en ik praat over ongelijkheid, sociaal onrecht, racisme, systematische onderdrukking van kiezers, dingen die gebeuren in onze gemeenschap en die ik gezien heb omdat ik deel uitmaakte van die gemeenschap."

"Ik weet nog altijd wat er speelt, want ik heb een groep van meer dan driehonderd kinderen op mijn school die hetzelfde meemaken en zij hebben een stem nodig. Ik ben hun stem", aldus James over de I Promise School, een basisschool in Akron (Ohio) die hij oprichtte voor kansarme kinderen. "Ik gebruik mijn platform om licht te blijven werpen op alles wat er gebeurt, zowel het goede als het slechte. Niet alleen in mijn gemeenschap, maar ook in dit land en de rest van de wereld. Ik zou nooit zomaar alleen aan sport kunnen doen, omdat ik het weet hoe krachtig mijn platform en stem is."

James vindt het opvallend dat juist Ibrahimovic vindt dat hij zich niet met politiek moet bemoeien. "Het is grappig dat juist hij dit zei, omdat ik geloof dat hij in 2018 de man was die zei dat hij altijd slecht werd behandeld in Zweden. Hij het over dezelfde dingen, dat hij niet werd geaccepteerd door zijn achternaam was en dat hij voelde dat er sprake was van racisme", aldus James.

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
20
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
10
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
20
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
63
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties