Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leden FIFA-comité zonder handboeien naar buiten, 14 namen bekend

Laatste update:

De verslaggever van de grote Amerikaanse krant laat via Twitter weten, dat hij denkt dat alle arrestaties nu achter de rug zijn. Er zijn de laatste uren meer en meer media op het Baur Au Lac hotel afgekomen en de aandacht is enorm. De politie-inval is mede in gang gezet door Justitie in de Verenigde Staten: de FBI is al jaren bezig met een grootscheeps onderzoek naar corruptie en fraude binnen de FIFA.

De leden van het uitvoerend comité die gearresteerd werden, zijn niet met handboeien om naar buiten gebracht. Het gaat allemaal op kalme wijze en de meesten van hen dragen ook bagage met zich mee, terwijl zij door agenten naar buiten begeleid worden. De namen van de mensen die gearresteerd zijn, zijn volgens de New York Times bekend: de al aangehaalde FIFA-vicevoorzitter Webb, die zelf aan het hoofd staat van de CONCACAF, is er dus één van.

De overige namen zijn Eugenio Figueredo, Jack Warner, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Rafael Esquivel, José María Marín en Nicolás Leoz. Het lijkt er daarnaast op dat ook Alejandro Burzaco, Aaron Davidson, Hugo Jinkis en Mariano Jinkis een aanklacht kunnen verwachten, naar aanleiding van de politie-inval. Die laatste vier namen behoren tot de sportmarketing-afdeling van de FIFA. Tot slot zou ook José Margulies aangehouden zijn.

Het ANP meldt dat Justitie in Zwitserland bekend heeft gemaakt, dat er in totaal zes man gearresteerd zijn. Zij werken voor media- en sportmarketingbedrijven die werkzaam zijn in het voetbal. Ze zouden allen betrokken zijn bij verdachte betalingen, tot een maximum van honderd miljoen dollar, aan functionarissen van de FIFA. De zes worden naar verluidt uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Denk jij dat de arrestaties invloed zullen hebben op de presidentsverkiezingen?

Meer nieuws

Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
5
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
3
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties