Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Leegloop bij Vitesse komt op gang: Doekhi kan naar de Bundesliga

Laatste update:

Bekijk hier het volledige interview met Danilho Doekhi van afgelopen februari.

Doekhi is met zijn naderende transfervrije status een gewilde verdediger in Europa, want naast PSV, Rangers en Union Berlin werd zijn naam ook al gelinkt aan Dinamo Zagreb en Napoli. Vitesse plukte Doekhi drieënhalf jaar geleden voor 250.000 euro weg bij Jong Ajax en dat bleek een schot in de roos. De mandekker knokte zich vrijwel direct in de basis en speelde tot dusver 110 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij 4 keer trefzeker was. In totaal staat de teller op 139 officiële wedstrijden. Bij Union gaat Doekhi opnieuw Europa in. De club uit Berlijn ligt op koers om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League.

Volgens de Gelderlander troeft Union een groot aantal clubs af. VfB Stuttgart, Hertha BSC en Rangers wilden Doekhi eveneens inlijven. Ook was hij in beeld bij Borussia Mönchengladbach. Union is met een huidige zesde plek in de Bundesliga al verzekerd van een Europees ticket. Met nog één speelronde te gaan bedraagt de voorsprong op achtervolger 1. FC Köln twee punten. Union speelt zaterdag thuis tegen VfL Bochum, terwijl Köln op de slotdag naar Stuttgart moet. De nummer zes kwalificeert zich voor de groepsfase van de Europa League. Als nummer zeven staat Köln momenteel op een virtuele kwalificatieplaats voor de Conference League.

Leegloop
De interesse van Union in Doekhi is het begin van een ogenschijnlijke leegloop bij Vitesse, daar ook Riechedly Bazoer, Eli Dasa en Oussama Darfalou vertrekken bij de club. Zij beschikken eveneens over een transfervrije status. Daast keren huurlingen Jacob Rasmussen, Yann Gboho, Loïs Openda en Adrian Grbic terug naar hun eigenlijke werkgever. Vitesse had de mogelijkheid om in de winter verschillende spelers te verkopen, maar gaf destijds prioriteit aan het sportieve aspect, daar de Arnhemmers nog op drie fronten actief waren. Uiteindelijk bleek in de beker Ajax te sterk (5-0), was in de Conference League AS Roma het eindstation en moet nu via de play-offs een Europees ticket voor volgend seizoen bemachtigd zien te worden.

Dat Doekhi net als Bazoer, Dasa en Darfalou deze zomer transfervrij de deur uitloopt bij Vitesse, roept bij hem geen schuldgevoel op. "Ik weet niet of het de insteek was van de club om nog iets aan mij te verdienen. Ik heb niet het gevoel gehad dat ze mij wilden verkopen om er een transferbedrag aan over te houden", vertelde de captain in februari tegen Voetbalzone. "De club wilde graag met mij verlengen, maar ik hoop dat ze ook begrijpen dat ik na vier jaar een nieuwe stap wil maken. Ik denk dat ik daar aan toe ben. Ik wilde Vitesse in de winter ook niet zomaar verlaten. Ik zie de winter niet als het ideale moment om een transfer te maken."

Is Union Berlin een logische vervolgstap voor Danilho Doekhi?

Meer nieuws

Feyenoord ziet nieuwe rol voor Bosschaart na topseizoen met FC Dordrecht
0
Barca-aankoop is zwaar ontevreden over trainer Xavi en hint op zomers vertrek
1
Gaat Ajax man met veruit hoogste gemiddelde verkopen? 'Er is twijfel'
10
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Kenneth Perez is niet tevreden over smaakmaker ondanks 14 assists dit seizoen
14
Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties