Leicester City schrijft geschiedenis; goudhaantje maakt verschil voor Porto

FC Kopenhagen - Leicester City 0-0
Leicester had het in de eerste helft op bezoek bij Kopenhagen moeilijk. In de Deense hoofdstad was het de thuisploeg die het beste van het spel had en ook de betere kansen kreeg, al kon geen van die mogelijkheden doelman Kasper Schmeichel in de problemen brengen. De titelverdediger van Engeland kwam maar niet in zijn spel dat men zo graag wilde spelen. Tijdens de rust besloot Claudio Ranieri van systeem te veranderen, maar in het eerste gedeelte na de onderbreking gebeurde er voor beide doelen niets. Leicester stond defensief wel beter georganiseerd, maar aanvallend kon de ploeg nog altijd geen vuist maken. Men kreeg naarmate de wedstrijd vorderde wel meer grip, maar de echt grote kansen bleven uit. Een 0-0 was dan ook de uitslag die deze wedstrijd verdiende.

FC Porto - Club Brugge 1-0
Club zal ongetwijfeld dubbele gevoelens hebben overgehouden aan de eerste helft in het treffen met Porto. De ploeg van Michel Preud'homme, die moest plaatsnemen op de tribune vanwege een schorsing, was zeker niet de mindere in Estádio do Dragão. Men kreeg via Wesley een tweetal goede mogelijkheden om de leiding te nemen en Club had een penalty kunnen krijgen toen Óliver Torres in het strafschopgebied hands maakte. Scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco oordeelde echter anders en liet doorspelen. Porto had tot dat moment al een aantal kleine speldenprikjes uitgedeeld. Via Felipe was het dichtbij een doelpunt, maar hij vond Ludovic Butelle op zijn weg. André Silva deed even later wel wat Filipe na liet. Uit een hoekschop kopte hij via de schouder van Tomás Pina de thuisploeg op voorsprong.

Het eerste grote gevaar na rust was voor Porto: Butelle wist een inzet van Diogo Jota te keren. De rebound was vervolgens voor Torres, maar hij zag zijn poging naast gaan. Het Nederlands getinte Club Brugge, waar Ricardo van Rhijn, Ruud Vormer en Stefano Denswil een basisplaats hadden, kwam in de tweede helft een stuk minder in het spel voor. De ploeg van oud-doelman Nuno werd daarentegen ook nauwelijks gevaarlijk. Pina wist namens de gasten nog bijna te scoren maar Iker Casillas was met een snelle reactie in staat om de gelijkmaker te voorkomen. De Brugse ploeg kon een nederlaag zodoende niet meer afwenden en is na vier wedstrijden nog altijd puntloos.