Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Leicester City viert titel na prachtgoal van Hazard

Laatste update:

Claudio Ranieri ging maandag op lunchbezoek bij zijn moeder in Italië en zei dat hij gedurende de Londense derby weer in het vliegtuig naar Engeland zou zitten. Zodra hij landt, weet hij dus dat hij zich kan opmaken voor een waar volksfeest in de East Midlands. Op Stamford Bridge wordt Leicester in ieder geval de titel gegund, want Eden Hazard zei dat heel Chelsea liever Leicester dan Tottenham kampioen ziet worden. Het was nota bene de Belg die de kampioenskansen van the Spurs aan diggelen schoot en zodoende zijn steentje bijdroeg aan de titel van Leicester.

Het leek aanvankelijk een gemakkelijke avond voor Tottenham te worden, want bij rust stond het 0-2. Na 35 minuten werd de score geopend: Harry Kane sloop na een steekpass van Erik Lamela weg uit de rug van John Terry, omspeelde Asmir Begovic en schoof de bal binnen. De voorsprong werd verdubbeld toen Heung-Min Son na een pass van Christian Eriksen Begovic het nakijken gaf in de korte hoek. Tottenham was nog wel ietwat nerveus aan het duel begonnen en kwam lang niet verder dan een poging van Danny Rose. Chelsea kwam dreigend opzetten via Cesc Fàbregas en Diego Costa, maar kreeg er later dus twee om de oren.

Interim-manager Guus Hiddink greep in de rust in en verving Pedro Rodríguez door Eden Hazard, de Belg die uiteindelijk zou uitgroeien tot de hoofdrolspeler en direct voor wat schwung zorgde in het spel van Chelsea. Het was uiteindelijk Gary Cahill die na een klein uur de remonte van de gastheer inleidde, want de centrale verdediger trapte na een hoekschop van dichtbij binnen. Na het eerste kwart van de tweede helft verdween de dreiging een beetje uit het spel van de blauwhemden en leek Tottenham de minimale voorsprong over de streep te kunnen trekken. In het laatste kwartier gebeurde er echter nog voldoende.

Kyle Walker gleed een voorzet van Hazard weg, alvorens Diego Costa eventueel gevaarlijk had kunnen worden. Invaller Ryan Mason vergat er even later 1-3 van te maken en die misser kwam Tottenham duur te staan, want Hazard rondde een mooie aanval prachtig af met een krullend schot in de kruising. Tottenham wist dat het kampioenschap er derhalve niet meer inzat en raakte gefrustreerd; zo mocht Eric Dier niet klagen dat hij na een smerige overtreding op Hazard geel kreeg. Het publiek op Stamford Bridge klapte na het laatste fluitsignaal de handen stuk voor de veerkracht die Chelsea toonde, maar waarschijnlijk ook voor de sensationele nieuwe nummer één van Engeland: Leicester.

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


-
Een terecht gelijkspel?

Meer nieuws

Geen penalty na zelden vertoonde handsbal in de KKD: 'Dit is donkerrood'
9
Mark van Bommel genoemd als mogelijke trainer halve finalist Champions League
5
Johan Derksen: 'Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal'
16
Xavi Simons zorgt voor negatieve primeur tijdens puntenverlies RB Leipzig
5
'Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot naar Feyenoord kwam'
21
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties