Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Leicester schrijft geschiedenis na heroïsche comeback

Laatste update:

Leicester kwam er in de heenwedstrijd nauwelijks aan te pas, maar the Foxes konden in de return leunen op een sterke thuisbalans. De drie duels die Leicester dit seizoen speelde op eigen veld in de Champions League leverden alle een overwinning op en ook Sevilla had het bijzonder lastig in het King Power Stadium. Het elftal van Jorge Sampaoli kreeg nog wel de eerste kans van de wedstrijd via Samir Nasri, maar slaagde er daarna maar mondjesmaat in de thuisploeg zijn wil op te leggen.

Nadat Danny Drinkwater eerder nog een waarschuwingsschot had gelost richting het doel van Sergio Rico, opende Wes Morgan na een klein half uur spelen alsnog de score namens Leicester. De centrumverdediger liep een vrije trap van Riyad Mahrez tegen de touwen en werd daarmee de eerste Jamaicaanse doelpuntenmaker ooit in de Champions League: 1-0. Leicester plooide vervolgens terug op eigen helft in de wetenschap dat een minimale overwinning zonder tegentreffer toereikend zou zijn voor het behalen van de volgende ronde.

Samir Nasri ontvangt hier zijn tweede gele en daarna een rode kaart.

Sevilla oogstte dit seizoen al veel lof met verzorgd positiespel, maar Leicester bleef betrekkelijk eenvoudig op de been in de eerste helft. De Spanjaarden voerden de druk na de onderbreking op en kregen zeven minuten na rust een goede kans op de gelijkmaker. Sergio Escudero nam het doel van Kasper Schmeichel onder vuur van grote afstand, maar de poging van de vleugelverdediger belandde tegen de onderkant van de lat. De 1-1 hing in de lucht, maar Leicester behield zijn voorsprong en verdubbelde luttele seconden na de kans van Escudero zelfs zijn voordelige marge.

De geheel vrijstaande Marc Albrighton kon het leder oppikken nadat Adil Rami een voorzet van Mahrez onvoldoende weg had gewerkt, waarna de Engelsman doelman Sergio Rico verschalkte met een hard schot: 2-0. Leicester zat op rozen en werd een kwartier voor tijd al helemaal in het zadel geholpen door Nasri. De Franse middenvelder kon inrukken met zijn tweede gele kaart, nadat hij in het eerste bedrijf al was ontsnapt aan een directe rode prent vanwege een natrappende beweging.

Toch kreeg Sevilla vlak nadat Nasri van het veld was gestuurd door scheidsrechter Daniele Orsato een uitgelezen mogelijkheid op de 2-1. Schmeichel beging in zijn eigen strafschopgebied een overtreding op Vitolo, waarna Steven N'Zonzi mocht aanleggen vanaf elf meter. De penalty van de middenvelder werd echter gekeerd door Schmeichel, die zo opnieuw een heldenrol vervulde, nadat hij in de heenwedstrijd ook al een strafschop van Joaquín Correa onschadelijk had gemaakt. Leicester hield voorts stand en wist zich zo te verzekeren van een plekje in de volgende ronde.

VIDEO | Kasper Schmeichel groeit uit tot de HELD van Leicester City Football Club, want hij pakt in de slotfase een strafschop bij een 2-0 stand! ????

Geplaatst door voetbalzone op dinsdag 14 maart 2017

-
Denk jij dat Leicester City nóg een ronde overleeft?

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Joey Veerman deelt selfie met Liverpool-icoon die hij op Ibiza maakte
0
Alex Kroes wil oude bekende 'heel graag' terug naar Ajax halen
11
NAC lacht om uitspraken Roda-trainer Sibum: 'Die stond bij ons op repeat'
1
Dit is Feyenoord-target Derek Cornelius: de Canadese opvolger van David Hancko?
7
Berucht 'contractservetje' van Lionel Messi geveild voor absoluut megabedrag
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties