Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Leipzig kijkt op van berichtgeving over Brobbey en geeft statement af

Laatste update:

RB Leipzig heeft een betrekkelijk smalle selectie in vergelijking met andere Bundesliga-clubs. Dat is geen toeval, want trainer Domenico Tedesco acht het belangrijk om een compacte en hechte selectie te hebben. BILD schreef dat Tedesco geen 'ongelukkige spelers zoals Brobbey' nodig heeft. Daarnaast werd gesuggereerd dat Leipzig spijt zou hebben van het aantrekken van het tweetal. Mintzlaff laat zondag op een persmoment echter een ander geluid horen.

"Moriba en Brobbey zijn twee toptalenten en we zijn heel blij dat we ze hebben aangetrokken. Beide spelers zijn verhuurd tot juni 2022 en zullen daarna weer spelers van RB Leipzig zijn. Dat zijn gewoon de feiten. We hebben nog geen nieuwe plannen gemaakt en we zijn ook niet van gedachten veranderd", aldus Mintzlaff. "We houden ze allebei scherp in de gaten. Brian komt net terug van een blessure en Ilaix speelt regelmatig en ontwikkelt zich ook goed. Het zijn beide goede persoonlijkheden. We gaan na dit seizoen met hen praten over de toekomst. We zijn trots dat we twee toptalenten voor de lange termijn bij onze club hebben."

Moriba werd afgelopen zomer voor zestien miljoen euro overgenomen van Barcelona, maar speelde in de eerste seizoenshelft slechts zes wedstrijden en is nu verhuurd aan Valencia. De afgelopen zomer transfervrij van Ajax overgenomen Brobbey kwam voor de winterstop nog wat vaker in actie: de twintigjarige spits heeft tot dusver veertien officiële wedstrijden voor RB Leipzig achter zijn naam staan, waarin hij goed was voor drie assists. Desondanks is de huidige nummer vier van de Bundesliga niet van plan om Moriba en Brobbey definitief van de hand te doen.

Zowel Brobbey (tot medio 2025) als Moriba (tot medio 2026) hebben nog langlopende contracten in Leipzig. Hen komende zomer al verkopen wordt door BILD dan ook afgedaan als 'betriebswirtschaftlicher Unsinn', oftewel beleidsmatige onzin. RB Leipzig denkt door Brobbey en Moriba volgend seizoen te verhuren te controle te kunnen houden: óf ze ontwikkelen zich goed en kunnen worden teruggehaald óf ze kunnen op een later moment voor meer geld verkocht worden, zo luidde het oordeel van de boulevardkrant zaterdag.

Brobbey sprak afgelopen week zelf tegenover De Telegraaf de wens uit om volgend seizoen voor Ajax te spelen. "Ik ben nog niet klaar in Amsterdam. Als het aan mij ligt, speel ik volgend seizoen voor Ajax. Honderd procent. Het zou geweldig zijn als Ajax mij kan terugkopen", zei Brobbey. In zijn eerste twee wedstrijden na zijn terugkeer bij Ajax was hij direct goed voor drie doelpunten, waarna hij een enkelblessure hem weken aan de kant hield. Brobbey kwam in actie in de laatste wedstrijden tegen SC Cambuur, Benfica en Feyenoord.

Moet Ajax Brian Brobbey na dit seizoen behouden?

Meer nieuws

Live meepraten op het EK: Roemenië - Oekraïne
18
NEC wil opvolger van Jasper Cillessen in de Eredivisie oppikken
8
Sergio Ramos neemt definitief besluit en gaat Sevilla na één seizoen verlaten
13
'Liverpool en Arne Slot leggen eerste contact met Feyenoord over Dávid Hancko'
54
Pak 50x je inzet als Turkije het EK opent met een overwinning op Georgië!
0
Voormalig PSV-held verschijnt plotseling in podcast met shirt van Feyenoord aan
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties