Lewandowski blinkt uit bij Bayern; pijnlijke middag voor Dortmund

Bayern München - Eintracht Frankfurt 3-0
Bayern had maar vier reservespelers op de bank zitten, te weten Manuel Neuer, Gianluca Gaudino, Sebastian Rode en Holger Badstuber. Zonder enkele gevestigde namen had de grootmacht echter ook weinig moeite met Frankfurt. De openingstreffer kwam van de voet van Robert Lewandowski, die de bal na een kwartier over zijn bewaker liftte en vervolgens hard raak schoot: 1-0. De Pool maakte alweer zijn achtste competitiedoelpunt in zijn laatste acht optredens. Bayern combineerde er lustig op los en het was wachten op de tweede treffer. Die leek drie minuten voor rust te vallen, maar Thomas Müller werd ten onrechte teruggefloten wegens buitenspel. Lewandowski kreeg ook nog enkele goede kansen, maar telkens vond hij doelman Kevin Trapp op zijn pad.

Bayern vervolgde na rust de jacht op de tweede treffer, maar het Frankfurt van Thomas Schaaf hield toch nog aardig lang stand. Mario Götze raakte na een uur na een goede solo bijvoorbeeld de paal. Een paar minuten later werd het wel 2-0: een schot van Götze werd voor de lijn geblokkeerd door Makoto Hasebe, maar in de rebound kopte Lewandowski raak. Het slotakkoord was aan Müller, die vanuit een moeilijke hoek het doel vond. Daar zou het ook bij blijven in de Allianz-Arena en Bayern heeft nu acht van de laatste negen wedstrijden in de Bundesliga in een driepunter weten om te zetten. Frankfurt heeft slechts één van de laatste vijf duels gewonnen en blijft met 35 punten op de achtste plaats staan.

Mönchengladbach - Borussia Dortmund 3-1
Mönchengladbach won zijn laatste zes thuiswedstrijden en ook Dortmund moest er dus aan geloven. Die Fohlen hadden niet beter kunnen beginnen, want na 29 seconden lag de bal er al in. Oscar Wendt schoot een rebound binnen nadat Roman Weidenfeller een schot van Fabian Johnson had gekeerd. Dortmund hoopte de schade snel te herstellen en ging vooruit voetballen, maar na ruim een half uur werd het 2-0. Raffael tikte de bal na een fenomenale solo van Patrick Herrmann tegen de touwen. Dortmund kreeg daardoor al voor de vijftiende keer dit seizoen twee tegendoelpunten tegen in één wedstrijd. Het werd na rust zelfs nog erger voor trainer Jürgen Klopp en consorten. Dortmund probeerde het wel, maar ontbeerde in de beslissende aanvalsfase scherpte. Havard Nordtveit bepaalde met een knal in de korte hoek de stand op 3-0. Ilkay Gündogan verzorgde de eretreffer, maar verder kwam het bezoek niet.

FSV Mainz - Bayer Leverkusen 2-3
Leverkusen hoopte zijn zesde achtereenvolgende overwinning te boeken en kende een prima start in de Coface Arena. Heung-Min Son volleerde na een kwartier raak en tekende daarmee voor de 0-1. FSV Mainz kwam er amper doorheen en doelman Bernd Leno kon daardoor een nieuw clubrecord vestigen door als Bayern-doelman 486 minuten zijn goal schoon te houden. Na een uur kwam het Leverkusen van Roger Schmidt op 0-2: Stefan Kiessling scoorde en maakte zijn 133e Bundesliga-doelpunt. Daarmee passeerde hij directeur Rudi Völler en staat hij samen met Giovane Elber op de negentiende plaats in het topschuttersklassement van de Duitse competitie. Via een magnifieke vrije trap van Hakan Calhanoglu liep het bezoek uit naar 0-3. Via twee rake strafschoppen van Ja-Cheol Koo werd het in de slotfase 2-3 en dat leverde spannende laatste minuten op, maar Leverkusen gaf de zege niet meer weg.

Schalke 04 - SC Freiburg 0-0
Na het rustsignaal van scheidsrechter Jochen Drees daalde een fluitconcert neer over de hoofden van de spelers van Roberto Di Matteo. De bezoekers speelden weliswaar zeer defensief en loerden geduldig op een counter, maar Schalke toonde weinig overtuigingskracht. Een schot van Klaas-Jan Huntelaar ging na ruim een half uur spelen maar net naast. In de tweede helft zat meer tempo en na 57 minuten leek het scorebord in beweging te komen. Admir Mehmedi werd door Benedikt Höwedes gevloerd, waarna Julian Schuster zich over de penalty ontfermde. Hij mikte echter over het doel van Ralf Fährmann. Schalke verhoogde in de laatste twintig minuten de druk op de defensie van Freiburg, maar zonder resultaat. Julian Draxler maakte een kwartier voor tijd, na een afwezigheid van vijf maanden, zijn rentree op de velden.

SC Paderborn 07 - FC Augsburg 2-1
De ploeg van André Breitenreiter doorstond het stormachtige begin van de bezoekers. Daarna nam Paderborn zelf het initiatief en hing de openingstreffer in de lucht. Marvin Bakalorz raakte echter de lat, terwijl Elias Kachunga ook een goede mogelijkheid onbenut liet. Ook Augsburg was tot aan de rust ongelukkig in de afronding. Kachunga maakte vlak na rust de eerste goal van Paderborn in zes duels: na een voorzet van Michael Heinloth kopte hij raak. Pierre-Emile Hojbjerg schoot echter al snel de 1-1 in de verre hoek. Srdjan Lakic groeide uit tot matchwinner. Idir Ouali kreeg op links alle ruimte en ook de ex-Heraclied kon redelijk ongehinderd de 2-1 binnenknikken. In het restant van het duel liet Paderborn na om het duel in het slot te gooien. Paul Verhaegh stond bij de bezoekers negentig minuten in het veld.