Lewandowski vaagt VfL Wolfsburg weg met vijf goals

Bayern München - VfL Wolfsburg 5-1
De laatste keer dat beide teams elkaar troffen in de competitie haalde VfL Wolfsburg stevig uit en werd het 4-1, dankzij twee goals van zowel Bas Dost als Kevin De Bruyne. Laatstgenoemde vertrok in de zomer bij de club, maar Dost stond 'gewoon' in de basis. De spits kreeg nauwelijks bruikbare ballen in de eerste helft, zoals die Wölfe sowieso niet echt tot veel uitgespeelde kansen kwamen. Toch greep men halverwege de eerste helft de voorsprong via Daniel Caligiuri. Na een counter kreeg hij de bal diep aangespeeld, waarna hij aannam op de borst en snoeihard uithaalde. Met zijn schot in de korte hoek liet hij Manuel Neuer kansloos en schreef hij de 0-1 bij voor de bezoekers.

Meer: Het lekkerst mogelijke toetje lonkt voor Dortmund-icoon Marco Reus

Bijna verdubbelde VfL Wolfsburg voor rust nog de voorsprong. Neuer kwam bij een tegenaanval van de bezoekers weer eens tientallen meters uit zijn doel gespurt, maar na zijn aanname op de borst stuitte de bal te ver weg. Met een tackle probeerde Neuer de boel nog te redden: tevergeefs. Caligiuri probeerde het meteen van eigen helft en had pure pech dat zijn schot via de buitenkant van de linkerpaal achter ging. De beste mogelijkheid voor Bayern was tussendoor voor Douglas Costa geweest, die op Diego Benaglio stuitte. Na rust draaide Bayern echter razendsnel de zaken om via één man: Lewandowski.

Josep Guardiola besloot wat omzettingen te doen in de pauze en de Poolse spits en Javi Martínez erbij te brengen. 'Super-invaller' Lewandowski gaf gehoor aan de opdracht die hij meekreeg en deed dat op zeer imponerende wijze. Eerst tikte hij relatief eenvoudig binnen na doorzetten van Douglas Costa en vervolgens maakte hij ook meteen de 2-1 nadat VfL Wolfsburg aftrapte. Een diepe bal van achteruit werd door Bayern meteen weer vooruit gebracht en nadat Lewandowski werd gevonden, maakte hij het af. Nummer drie volgde ook razendsnel: de defensie van VfL Wolfsburg was de weg compleet kwijt en eerst raakte de Pool nog de paal, maar in de rebound was het raak.

Met drie doelpunten in een paar minuten tijd was Lewandowski al de man van de avond, maar het werd nog veel gekker in de Allianz Arena. Na zijn goals in de 51ste, 52ste en 55ste minuut kwam nummer vier er alweer aan in de 57ste minuut toen Lewandowski een voorzet van Douglas Costa vanaf rechts hard door het midden achter keeper Benaglio mikte. Als kers op de taart maakte hij vervolgens zijn vijfde, een ongekende en ongeëvenaarde prestatie als invaller in een Bundesliga-wedstrijd. Het was ook meteen veruit de mooiste: een geweldige volley na een voorzet van Mario Götze.

Na zijn vijf doelpunten in 8.59 minuten werd het stiller rond Lewandowski en Bayern. De rem ging er iets meer op en VfL Wolfsburg liet zich niet nog verder kapotmaken in München, waar het nooit won in de Bundesliga-geschiedenis (tot dinsdag twintig nederlagen en één gelijkspel). Lewandowski bleek niet alles in goud te kunnen veranderen en liet de kans op een zesde doelpunten liggen. Ook Thomas Müller slaagde er niet in een treffer mee te pikken, maar niemand zal er echt om malen. Bayern stijgt, in ieder geval voor even, naar de eerste plaats en lost Borussia Dortmund voor minstens een dag af als koploper in Duitsland.

SV Darmstadt 98 - Werder Bremen 2-1
Aron Jóhannsson stapte voor circa vijf miljoen euro over van AZ naar Werder Bremen enin Duitsland is de Amerikaan de onbetwiste eerste keuze in de spits. Tegen promovendus Darmstadt kwam Jóhannsson na een minuut of twintig tot scoren. Theodor Gebre Selassie zette goed door op rechts, gaf de bal voor richting de tweede paal en stelde Jóhannsson op die manier in staat al vallend de 0-1 binnen te koppen. Niet veel later was het weer gelijk, toen Sandro Wagner een strafschop benutte. Er leek geen winnaar te komen, maar vlak voor tijd groeide Wagner uit tot de absolute held van de thuisclub. Even daarna kreeg Fin Bartels (Werder) ook nog eens een tweede gele kaart.

FC Ingolstadt 04 - Hamburger SV 0-1
Het gepromoveerde Ingolstadt, dat het uitstekend doet in de Bundesliga, maakte er voor rust een uiterst matige wedstrijd van tegen de gevallen grootmacht Hamburger SV. De ploegen legden weliswaar veel strijd op de mat, maar goed voetbal was er niet te zien in het Audi Sportpark. Beide ploegen kregen in de eerste helft slechts een goede kans, waardoor een doelpuntloos gelijkspel een zeer realitische mogelijkheid leek. De tweede helft was gelukkig voor de toeschouwers wat interessanter. Drie keer trilde het net, twee keer telde het niet. Lukas Hinterseer (Ingolstadt) deed het uit buitenspelpositie, Pierre-Michel Lasogga (Hamburger SV) had een overtreding had gemaakt en Michael Gregoritsch (HSV) deed het wél volgens de regels.

Hertha BSC - 1.FC Köln 2-0
Het treffen tussen de nummers elf en vijf van Duitsland eindigde in een zege voor de Berlijnse club. Twee minuten voor rust tekende Vedad Ibisevic met zijn eerste doelpunt ooit voor Hertha voor de overwinning. De Bosnische aanvaller maakte eindelijk een einde aan een zeer lange periode zonder doelpunt: liefst 1.419 minuten (25 wedstrijden voor Hertha BSC en zijn oude club VfB Stuttgart) stond hij 'droog', maar nu was het weer eens raak. Valentin Stocker was dicht bij de tweede voor de thuisclub, maar had het vizier niet op scherp staan. Hertha kwam in de slotminuut ook nog op 2-0 dankzij een tweede van Ibisevic, die het goede gevoel terug hoopt te hebben. Zijn club klimt wat op de ranglijst en gaat zich nu klaarmaken voor het uitduel met Eintracht Frankfurt.

Robert Lewandowski: VIJF goals tegen VfL Wolfsburg in 8 minuten en 59 seconden! 50:41, 51:42, 54:03, 56:23 en 59:40 #bayern #miasanmia #instavoetbalzone