Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Lewandowski voegt zich bij Messi en Ronaldo; Flick geeft Zirkzee antwoord

Laatste update:

Union Berlin, de nummer twaalf van de Bundesliga, moest het stellen zonder Sheraldo Becker. De Nederlandse aanvaller viel ruim een week geleden met een bovenbeenblessure uit tijdens de training en is nog altijd niet hersteld. Bij Bayern bleef Joshua Zirkzee negentig minuten op de bank zitten; Lewandowski was de spits van de bezoekers. Desondanks zal Zirkzee blij zijn geweest met zijn plek in de wedstrijdselectie. Hij kreeg de voorkeur boven concurrent Jann-Fiete Arp, die volgens BILD in tegenstelling tot Zirkzee wel een goede indruk maakte op de trainingen van Bayern. De onbetwiste eerste spits Lewandowski was vijf minuten voor de pauze verantwoordelijk voor het enige (geldige) doelpunt van de eerste helft, en werd daarmee de eerste speler sinds Stefan Kiessling in het seizoen 2012/13 die in minstens tien wedstrijden in een seizoen de score wist te openen. Kiessling deed dat uiteindelijk twaalf keer.

Het doelpunt kwam voort uit een strafschop waar weinig op af te dingen viel. Leon Goretzka was in het strafschopgebied eerder bij de bal dan Neven Subotic, die de schade probeerde te herstellen met een onhandige trap. Hij raakte daarmee Subotic, waarna arbiter Bastian Dankert naar de penaltystip wees. Lewandowski hield het hoofd koel en zocht met succes de rechterhoek uit. Bayern leek eerder in de wedstrijd al op voorsprong te komen, door een intikker van Thomas Müller, maar die werd afgekeurd na tussenkomst van de VAR. Müller stond net buitenspel, toen hij van dichtbij afrondde na een kopbal van Serge Gnabry richting de verre hoek. Gnabry zal niet blij zijn geweest met zijn ploeggenoot, want de kopbal leek al richting doel te gaan.

Gnabry zelf had de bal ontvangen van Goretzka, die een uitdraaiende hoekschop van Joshua Kimmich had doorgekopt. Bayern speelde evenwel geen grootste eerste helft. Markus Hoffmann, die de honneurs waarnam bij Union Berlin omdat hoofdtrainer Urs Fischer deze week in Zwitserland was vanwege het overlijden van zijn schoonvader, had redenen om de tweede helft met enige hoop tegemoet te treden. Na de pauze bleef Union zich kranig verweren, zonder zelf echt gevaarlijk te worden. Men kwam goed weg toen Thomas Müller kort na de pauze net naast schoot. Maar Pavard maakte aan alle onzekerheid een einde, door negen minuten voor tijd een corner van Kimmich binnen te knikken vanaf de vijfmeterlijn. Zirkee zal stiekem nog gehoopt hebben op een invalbeurt, maar die was hem niet gegund door trainer Hansi Flick.

Wordt Bayern München dit seizoen kampioen van de Bundesliga?

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
117
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties