Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Likken en smijten met Florentino Pérez.

Laatste update:

De man die de grootste invloed uitoefent op het beleid dat wordt gevoerd bij Real Madrid heet Florentino Pérez. De man is zijn loopbaan bij Real begonnen in juli 2000. Na de verloren verkiezing om het presidentschap in 1995 besloot Pérez het andermaal te proberen. Hij won verrassend door twee veelbelovende beloftes te maken: hij zou de schuld van 400 miljoen wegwerken en Luís Figo naar de club halen. Beide beloften werden waargemaakt en hij bedacht het Galácticos-beleid: de voorzitter besloot de groten der aarde samen te brengen in één team. Hij bracht grote spelers zoals Ronaldo, David Beckham en Zinedine Zidane naar de club toe. Onder succescoach Vicente Del Bosque behaalde Real Madrid veel prijzen, zoals landstitels en de UEFA Champions League. Na het vertrek van de Walrus ging het echter minder goed. Pérez besloot terug te treden als president in 2006. Nu is hij inmiddels weer preses van Real Madrid, sinds 2009, en weer voert hij hetzelfde achterlijke beleid.

Real Madrid koopt de duurste en meest onnodige spelers die ze kunnen vinden. Perfecte voorbeelden hiervan zijn: Hamit Altintop, José María Callejón en Fabio Coentrao. De posities waar ze spelen zijn al dubbel bezet: dat hield Real Madrid echter niet tegen en de club gaf de nodige miljoenen uit. Nu zien we in plaats de getalenteerde Álvaro Morata Callejón in de spits, als Gonazalo Higuain en Karim Benzema rust krijgen. Callejon is een aardige speler, maar niet goed genoeg voor Real Madrid en hij kost ook weer klauwen vol met geld. Spelers als Cristiano Ronaldo en Mesut Özil hebben hun waarde voor Real Madrid bewezen en noem ik dus 'geslaagde' aankopen. Echter is het niet nodig om elk jaar weer iemand te kopen om deze mannen te ondersteunen.

Als het zo door gaat met het structurele geldsmijterij zal Real Madrid over een paar jaar nog meer schulden hebben. De schulden bedragen op dit moment al ongeveer 400 miljoen euro. In het slechtste scenario moet Real straks vedettes verkopen in plaats ze te kopen. Kapitaalsvernietiging is het woord waarmee je het beleid goed kunt beschrijven, een beter woord ken ik er niet voor. Iemand moet Pérez dat ook even gaan uitleggen, dan kunnen de schulden gereduceerd worden. Het is Pérez al eerder gelukt de schulden weg te werken door een stuk grond te verkopen aan Madrid. Nu moet hij een andere manier verzinnen om geld te verdienen. Het gaat tot nu aardig goed, Real Madrid had dit jaar de hoogste omzet ooit. Alleen zijn de schulden nog wel torenhoog. En als je spelers als Neymar gaat kopen, die niks hebben bewezen en voor zulke bedragen, zal dat dit jaar zeker niet opnieuw lukken.

Wat ik tot nu toe beschreven heb is het financiële gedeelte van het beleid. Het andere gedeelte bestaat uit slijmen en hielenlikken. Pérez heeft twee jaar geleden The Special One gehaald. José Mourinho had toentertijd een wereldprestatie neergezet door met Internazionale de Champions League te winnen. Hij is in mijn visie de beste trainer ter wereld, en een erg goede psycholoog. Het leek een goede zet om hem binnen te halen, echter bewees Mourinho een idioot eerste klas te zijn. Hij hekelt Barcelona in de media en komt met de meest idiote uitspraken. Meestal vind ik zulk soort capriolen grappig, maar Mourinho weet zo ver door te gaan totdat het iedereen irriteert. Hij kan alles maken, omdat Pérez hem alles laat doen, want hij is bang dat hij vertrekt. Als Mourinho wilt dat iemand vertrekt, vertrekt die persoon, denk maar aan Jorge Valdano die vertrokken is omdat Mourinho dat wilde. De jeugd krijgt ook totaal geen kans onder Mourinho. Hij stelt liever zijn gloednieuwe aankoop Altintop op in plaats van Nacho Fernandez, Morata, Alex etc.

Er hoort een nette trainer met een goede persoonlijkheid bij Real Madrid langs de lijnen te staan, een man als Sir Alex Ferguson, Pepe Guardiola of Del Bosque. Niet een idioot die doet en laat waar hij zin in heeft. Hij heeft het tot nu toe goed gedaan, maar zijn gedrag kan echt niet door de beugel. Dat is niet goed voor het imago van de club. Een koninklijk team moet ook uitstralen dat ze dat zijn, en niet roepen dat de mensen in Barcelona verschrikkelijk zijn, laat dat maar aan de supporters over!

Het beleid van Pérez is destructief voor Real Madrid. Vervanging is wellicht niet de beste optie, maar hij moet het beleid veranderen. Financieel, de jeugd en de keuze van de trainer zullen naar mijn mening moeten veranderen. Anders gaat het op de lange termijn mis. Hopelijk verandert er snel wat bij Real Madrid, en zijn ze snel een gezonde club zonder schulden.

Hala Madrid!

Meer nieuws

Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
12
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
10
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
16
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties