Lima doet Juventus met heerlijke knal in slotfase pijn

Juventus staat voor het eerst sinds 2002/03 in een halve finale van een Europees toernooi en hoopt op 14 mei de beker in het eigen Juventus Stadion omhoog te kunnen liften. Er is echter nog een lange weg te gaan voor de ploeg van Antonio Conte, want in Lissabon had men het donderdagavond al bijzonder lastig. De bezoekers speelden in de eerste helft maar vijf minuten goed en Benfica had de wedstrijd in handen. O Glorioso kwam bovendien reeds na 1 minuut en 57 seconden op voorsprong: Ezequiel Garay kopte een hoekschop van Miralem Sulejmani in de verre hoek.

De ex-Ajacied liet zich na tien minuten opnieuw zien, maar sprong onzorgvuldig met een goede kans om: de Serviër knalde van dichtbij naast. Juventus kreeg behoudens een korte periode rond de twintigste minuut geen grip op de wedstrijd. De koploper van de Serie A was erg slordig en creëerde nauwelijks kansen. In de tweede helft probeerde Juventus gerichter naar voren te spelen en na 55 minuten moest Artur zich strekken op een kopbal van Paul Pogba. Benfica kwam er in het eerste kwartier na rust in aanvallend opzicht nauwelijks aan te pas.

Juventus kreeg een kleine twintig minuten voor tijd wat het verdiende: Tévez speelde zich in de zestien knap vrij en prikte binnen. De Argentijn maakte zijn eerste doelpunt in 26 Europese wedstrijden en stond liefst 1.872 speelminuten droog. Acht minuten voor tijd ruimde El Apache het veld ten faveure van Pablo Osvaldo en vanaf de bank zag hij Lima zes minuten voor tijd de 2-1 binnenschieten. Na een overstapje van Ivan Cavaleiro vuurde de Braziliaanse invaller in het dak van het doel. Benfica is nu al dertien Europese thuisduels ongeslagen.