Lindgren schiet FC Groningen naar zege na discutabele rode kaart

Inclusief een ontmoeting in de play-offs won ADO vier van de laatste vijf thuisduels met Groningen en daar kon zondag dus geen overwinning aan worden toegevoegd. De thuisploeg kreeg in de beginfase wel veel ruimte van de tegenstander en had na vier minuten op voorsprong kunnen komen, maar Mike Havenaar kopte op aangeven van Ruben Schaken naast. Het was een paar minuten later aan Sergio Padt te danken dat het 0-0 bleef, want de doelman hield met één hand een kopbal van Havenaar op katachtige wijze tegen. Groningen bleef in leven.

ADO ging na die beginfase ook slordiger voetballer waardoor Groningen meer grip leek te kunnen krijgen, maar na een half uur moesten de gasten met tien man verder. Michael de Leeuw lag op de grond toen hij een tikje kreeg van Tom Beugelsdijk en reageerde zich af door zijn hoofd in de rug van de verdediger te zetten. Scheidsrechter Bas Nijhuis was onverbiddelijk en deelde een rode kaart uit, al had dat incident vermoedelijk ook wel met geel afgedaan kunnen worden. ADO maalde er niet om en ging verder op zoek naar de 1-0, die bijna na 36 minuten viel.

Een kopbal van Kevin Jansen werd echter gekeerd door Padt, die stilaan uitgroeide tot de beste Groninger op het veld. Coach Henk Fraser voerde in de rust een aanvallende wissel door: Ludcinio Marengo verving Timothy Derijck. Na acht minuten werden de Hagenaars voor het eerst weer gevaarlijk: Jansen tikte de bal bij de tweede paal over. Groningen beperkte zich tot verdedigen en kwam dus amper de middellijn over, maar na een uur was men akelig dicht bij een treffer: Martin Hansen tikte een ziedend afstandsschot van Jesper Drost over de dwarsligger.

Een kwartier voor tijd probeerde Groningen het wederom van afstand en dit keer uit een vrije trap. Rasmus Lindgren, die na dit seizoen uit het hoge noorden vertrekt, verraste Hansen in de korte hoek en tekende dus voor de 0-1. Het Kyocera Stadion viel stil en de thuisfans konden opgelucht ademhalen toen Alexander Sörloth na tachtig minuten Hansen omspeelde, maar de bal vervolgens niet bij een meegelopen medespeler kreeg. ADO ging in de slotfase met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar vond die niet meer. Zodoende gingen de punten eindelijk weer eens een keer mee naar Groningen.