Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Verweij onthult: Ajax heeft duidelijk plan met Brian Brobbey komende zomer

Laatste update:

"Ik heb nieuws over Brobbey", steekt Verweij van wal. "Hij heeft te horen gekregen dat een vertrek onbespreekbaar is en blijft na dit seizoen bij Ajax." De huidige nummer vijf van de Eredivisie kocht Brobbey in juli 2022 voor ruim 16 miljoen euro terug van RB Leipzig, nadat hij Ajax eerder transfervrij de rug toekeerde.

Er is slechts één scenario waarin Brobbey wel zou kunnen vertrekken. "Elke speler is te koop. Als hij een geweldig EK speelt, moet je kijken hoe het er dan voorstaat. Maar Ajax heeft hem in ieder geval te kennen gegeven dat ze niet van hem af willen. Ze willen in principe zelfs niet in gesprek met clubs om over Brobbey te praten."

Verweij denkt dan ook dat er veel geld nodig is om Ajax op een ander idee te brengen. "Als er 60, 70 of 80 miljoen euro wordt geboden, kan het opeens weer heel anders zijn. Je weet niet wat er gebeurt als hij er toevallig wel één of twee inschiet tijdens het EK, of eerste spits wordt van Koeman."

Het lijkt vooralsnog onwaarschijnlijk dat Ajax komende zomer de door Verweij genoemde bedragen kan ontvangen voor Brobbey. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde in op 25 miljoen euro. Zelf was de spits tegenover Men's Health optimistisch over zijn waarde. "Na het EK 80 miljoen!"

Sceptische Driessen


De Amsterdammers hebben een duidelijk plan met Brobbey. "Ajax wil een elftal om hem heen bouwen", aldus Verweij. Valentijn Driessen wil niet in het verhaal van zijn collega mee. "Dit zijn allemaal tactieken en strategieën rondom onderhandelingen. Iedereen neemt zijn posities in en zet zijn hakken in het zand, maar puntje bij paaltje wordt onder druk alles vloeibaar. Dat zal ook nu het geval zijn."

"Als die jongen dadelijk naar Real Madrid kan en Ajax zegt 'nee', dan komt er geen enkele speler meer naar Ajax toe", aldus Driessen. "Als een club nooit wil meewerken met spelers, dan zijn andere spelers gewoon niet bereid om te komen."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Vinícius spreekt na magische CL-avond bewondering uit voor collega-aanvaller
0
'Eerste aankoop van Arne Slot bij Liverpool moet zestig miljoen euro kosten'
5
Ajax moet grote naam doorstrepen in zoektocht naar nieuwe algemeen directeur
4
Erik ten Hag deelt nieuwe sneer uit: 'Jullie maken er maar krantenkoppen over'
22
Frenkie de Jong zorgt voor uitvoerige discussies: 'Gullit vindt het niet veel'
56
VZ Kort: Bekerheld Igor Paixão terug op het trainingsveld bij Feyenoord
77

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties