Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Litmanen geeft succesformule van 'zero loss man' Louis van Gaal prijs

Laatste update:

Van Gaal en Litmanen kennen elkaar door en door. De twee werkten tussen 1992 en 1997 samen bij Ajax, toen de Amsterdammers beslag legden op de Champions League. Een jaar na de CL-winst was Ajax verliezend finalist nadat na strafschoppen werd verloren van Juventus. "Louis van Gaal is de allerbeste trainer geweest die ik ooit heb gehad", steekt de Finse aanvaller meteen lyrisch van wal in gesprek met De Telegraaf. "Ik ben ervan overtuigd dat Nederland wereldkampioen kan worden met hem. In 2014 op het WK in Brazilië ging het ook lekker. Jammer van de penalty's in de halve finale."

Litmanen omschrijft Van Gaal als een trainer 'die discipline handhaaft, keihard werkt en oog heeft voor kleine dingen'. "Als ik bedenk hoeveel dingen hij mij heeft aangereikt op het trainingsveld... Hij kan natuurlijk ook heel hard zijn, maar dat past bij zijn persoonlijkheid. Ik had er zelf nooit problemen mee. Sommige spelers, en zeker in Spanje, hadden er problemen mee dat hij altijd zo direct was. Maar ik denk dat heel veel trainers dat nu zo doen en dat hij voor velen een voorbeeld is geweest. Ik denk dat hij de goede keuze is voor het WK. Hij heeft veel kritiek gehad in Nederland, Spanje en Engeland, maar hij is een toptrainer. Dat zie je wel aan de resultaten die hij heeft behaald."

Van Gaal is niet de enige bekende van Litmanen in de technische staf van Oranje. Assistent-trainers Danny Blind en Edgar Davids waren zijn ploeggenoten in de succesvolle jaren van de Amsterdammers. "Dat zijn allemaal belangrijke mensen geweest voor mij. Danny was mijn ploeggenoot en ook nog een beetje mijn buurman in Diemen-Noord", vertelt Litmanen. "Een ervaren speler, die heel belangrijk was voor de ploeg. In de ArenA zaten we naast elkaar in de kleedkamer. We waren goed bevriend. Met Davids ben ik samen opgegroeid bij Ajax. Ik heb nog steeds regelmatig contact met hen. We bellen regelmatig. Als Edgar belt, gaat een uurtje snel voorbij."

Maakt Oranje een goede kans om het WK te winnen?

Meer nieuws

Van der Vaart vraagt Van Basten op de man af: 'Zou jij Ajax willen helpen?'
8
Van Halst hekelt twee personen bij Ajax: 'Daar heb ik me zo aan gestoord joh...'
6
ADO Den Haag en FC Emmen doen goede zaken in strijd om play-offs KKD
0
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
12
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
152

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties