Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Litmanen: 'Van Gaal zei eens: 'je bent de grootste lul van de wereld''

Laatste update:

"Ik geloof niet dat er sprake is van een groot probleem. Van Gaal doet alles wat hij kan, maar de fans van United leven in het verleden. Ze begrijpen of willen niet begrijpen dat de tijd van al die geweldige spelers voorbij is. De tijd van Paul Scholes, Ryan Giggs, David Beckham en Gary Neville. Vervangers hebben ze nooit echt gevonden. Van Gaal haalt het maximale uit het materiaal dat hij tot zijn beschikking heeft en bouwt aan een nieuwe ploeg", aldus Litmanen.

"Ik weet zeker dat geen enkele trainer met dit United de Premier League kan winnen en ik vraag mij af één speler van dit United in de basis zou staan in de toptijd onder Sir Alex Ferguson. Hiernaast lukt het ze ook niet om de spelers te halen die ze willen halen. Dat lukte hen voorheen wel. In Engeland hebben ze nu ook concurrentie van Manchester City. Maar goed, ik ben een fan van Liverpool en vind het dus niet erg om United te zien falen", grapt Litmanen.

De 136-voudig international werkte bij Ajax en Barcelona samen met Van Gaal en omschrijft hem in zijn autobiografie Litmanen 10 als de beste trainer die hij ooit heeft gehad. Achter die uitspraak staat Litti ondanks de magere prestaties van United nog steeds: "Ja, waarom niet? Van Gaal is gewoon een genie. Hij haalde mij naar Ajax en velen plaatsten daar vraagtekens bij. 'Wie is hij überhaupt?', vroegen de journalisten zich af. Maar Van Gaal negeerde de critici en heeft zich bewezen."

"Hij let op de kleinste dingen en die kleine dingen maken het verschil in een wedstrijd. Weet je nog dat hij met drie verdedigers ging spelen op het WK in Brazilië? Iedereen in Nederland uitte kritiek, maar Louis bleef kalm en zei: 'we hebben goede verdedigers'. Nederland speelde uiteindelijk fantastisch en behaalde de derde plaats. Bij Ajax deed hij vergelijkbare dingen. Hij verplaatste Marc Overmars van de rechter naar de linkerflank en op die positie maakte Overmars zijn gloriedagen mee."

"Van Gaal vertrouwde ook op mij. Niemand geloofde dat ik Dennis Bergkamp kon opvolgen. De journalisten riepen zelfs: 'koop er gewoon twee of drie spelers voor terug!' Maar Louis wist wat hij moest doen voor Ajax. Hij haalt ook de gekste fratsen op tactisch gebied uit. In 1995 speelden we bijvoorbeeld in de Champions League tegen Real Madrid en Van Gaal haalde mij terug naar de defensie. Ik speelde naast Frank de Boer en we wonnen met 1-0. Maar Van Gaal was na de wedstrijd boos omdat ik de aanval niet voldoende had geholpen."

"En dat ik niet had gescoord en dat ik geen assist had gegeven, maar ik speelde centraal achterin! Ik begreep er niets van", gaat Litti verder. "Van Gaal kon ook heel wisselend zijn in zijn commentaren op de training. Hij zei eens: 'Jari, je bent mijn favoriete speler en de beste op jouw positie'. Een paar dagen later zei hij dan: 'Je bent de grootste lul van de wereld'. Dat zei hij dan nadat we een wedstrijd 2-2 hadden gespeeld, waarin ik had gescoord en een assist had gegeven. Louis zei dan: 'waarom heb je niet meer gedaan? Ezel!' Zo ging het met Van Gaal."

Litmanen zegt dan ook dat hij aan de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal heeft moeten wennen: "In het begin, ja, best wel. Maar de spelersgroep besefte al gauw dat Van Gaal voor resultaat zorgt. Daarnaast is hij een workaholic. Hij eiste het maximale van ons en het valt of staat uiteindelijk allemaal met jezelf. Van Gaal maakte voor niemand een uitzondering en dat is goed. Bij Ajax maakte hij van ruw materiaal echte sterren. Bij Barcelona werkte hij echter al met sterren en toen is het mislukt. Een volledig Hollandse aanpak werkte daar niet."

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
3
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
14
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties