Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liveblog Champions League-finale: City wint de treble na enorme misser Lukaku

Laatste update:

Beelden van het laatste fluitsignaal. De ontlading bij City is groot!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Afgelopen! Manchester City wint voor het eerst de Champions League.
Met hangen en wurgen trekt Manchester City de winst van de Champions League over de streep. Romelu Lukaku hielp in de blessurekans om zeep, waardoor Inter er geen verlenging uit wist te slepen.

Rodri breekt de ban!
Manchester City komt halverwege de tweede helft toch uit het niets op voorsprong. Het is Rodri die de score namens de ploeg van manager Josep Guardiola weet te openen. De controlerende middenvelder kan na een gesmoorde voorzet van Bernardo Silva vanaf een meter of dertien aanleggen en schiet snoeihard raak: 1-0.

Ruststand Manchester City - Internazionale: 0-0
Voor de neutrale toeschouwer viel er in het eerste bedrijf van de Champions League-finale weinig te genieten. The Citizens kwamen niet verder dan kansen voor Bernardo Silva en Erling Braut Haaland, terwijl Inter slechts tot één schot op doel kwam.

Een kijkje in de kleedkamer van Manchester City
De teambus van Manchester City is inmiddels ook bij het Atatürk Olympic Stadium aangekomen. Beide ploegen geven de fans een kijkje in de kleedkamer.


Teambus van Manchester City vast in de file
In Istanbul zijn momenteel enorme files. Waar de teambus van Inter al bij het Atatürk Olympic Stadium is gearriveerd, staat die van the Citizens anderhalf uur voor de aftrap nog in de file.

De Bruyne en Lukaku groeten elkaar hartelijk
Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne nemen het zaterdagavond tegen elkaar op in de finale, maar voor die tijd zijn de twee Rode Duivels goede vrienden. Op beelden die door VTBL naar buiten zijn gebracht is te zien hoe de twee elkaar hartelijk begroeten rondom het veld in het Atatürk Olympic Stadium. Waar de twee het in het daaropvolgende gesprek precies over hebben, is mede door de hand voor de mond van Lukaku moeilijk te verstaan. Duidelijk is wel dat de twee het goed met elkaar kunnen vinden.

De fanzone van Internazionale is geopend!
De fanzone van Internazionale werd iets voor 15.00 uur geopend, zo deelde de voetbalclub via sociale media. Op de beelden is te zien hoe de fans van i Nerazzurri worden vermaakt door onder meer een dj en een zanger.

Manchester City-eigenaar Sheikh Mansour aanwezig bij finale
Manchester City-eigenaar Sheikh Mansour is zaterdag aanwezig bij de finale tussen zijn club en Inter. Opmerkelijk, daar hij dertien jaar geleden voor het laatst een wedstrijd van the Citizens bezocht. Volgens The Athletic heeft de vermogende eigenaar tot dusver pas één wedstrijd van City bezocht, vlak nadat hij de club had overgenomen. Sheikh Mansour was er twee jaar geleden dus ook niet bij toen zijn club in de finale van het miljardenbal met 0-1 verloor van Chelsea.

Grealish en Mahrez toveren met de bal
Vrijdagavond trainden de selecties van City en Inter alvast in het stadion. Jack Grealish en Riyad Mahrez lieten daarbij zien zich erg thuis te voelen op het Turkse veld. Grealish wordt in alle vermoedelijke opstellingen in de basis verwacht, terwijl het erop lijkt dat Mahrez genoegen moet nemen met een plek op de bank. De Engelsman wist in twaalf Champions League-wedstrijden dit seizoen nog geen enkele keer het net te vinden. Mahrez scoorde tot dusver drie keer in het miljardenbal.

Inter toont finaleshirt mét sponsor
Waar Inter tijdens de Europese campagne vele wedstrijden zonder shirtsponsor speelde, prijkt de naam van Paramount zaterdagavond op het shirt van i Nerazzurri. Het bedrijf achter de Amerikaanse streamingdienst is de komende jaren hoofdsponsor van Inter en krijgt tijdens de Champions League-finale van dit seizoen al een plekje op het blauw-zwarte shirt. De clubleiding van de Italiaanse grootmacht verbrak eerder dit jaar de samenwerking met Digitalbits, dat de gemaakte financiële afspraken niet kon nakomen.

Nederlandse prominenten aanwezig in Istanbul
Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters is deze week aanwezig in Istanbul en zal daarnaast de finale bijwonen. Afgelopen week sprak hij al met Wesley Sneijder, die samen met FedEx aanwezig is in de Turkse wereldstad. Op Twitter toont Pierre van Hooijdonk dat hij eveneens present is bij het duel tussen City en Inter. De voormalig spits poseert met vriend en oud-teamgenoot Frank de Boer, die deze week werd gepresenteerd bij Al-Jazira.

De cup met de grote oren staat alvast klaar!
The Citizens hopen de beker zaterdag voor het eerst in de clubhistorie omhoog te houden, maar Inter zal zich niet zomaar gewonnen geven. De Italianen wisten de Champions League in 2010, onder leiding van sleutelspeler Wesley Sneijder, voor de eerste keer te winnen. Inter won daarnaast in 1964 en 1965 de Europa Cup 1. De supporters van Feyenoord zullen hopen dat City er met de eindzege vandoor gaat, daar de Rotterdammers in dat geval komend seizoen in pot 1 belanden tijdens de loting van de groepsfase.

Champions League
Manchester City
1 - 0
Inter
Wie wint zaterdagavond de Champions League?

Meer nieuws

Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
3
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
15
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
53
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
3
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties