Liverpool brengt Jol verder in nood, Chelsea ontsnapt dankzij schwalbe

Liverpool - Fulham 4-0
Martin Jol moet nu toch echt gaan vrezen voor het verliezen van zijn baan. Het gaat al een tijdje niet goed met Fulham en de Londenaren werden zaterdag compleet van de mat gespeeld door Liverpool, dat aan het zelfvertrouwen werkte. Al direct na het eerste fluitsignaal was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Stekelenburg, maar toch duurde het nog ruim twintig minuten voordat de score werd geopend. Fernando Amorebieta wilde een vrije trap van Steven Gerrard wegwerken, maar kreeg de bal verkeerd op het hoofd en passeerde zo zijn eigen doelman. Drie minuten daarna kopte Martin Skrtel uit een hoekschop de 2-0 tegen de touwen en was al duidelijk dat Liverpool deze wedstrijd zou gaan winnen. De thuisploeg speelde met Fulham, dat alleen maar achter de bal aanliep.

De 3-0 van Suárez was het hoogtepunt van de eerste helft. Gerrard speelde een tegenstander door de benen en vond Jordan Henderson, die met een prachtige steekpass de assist op de Uruguayaan leverde. Jol hoopte dat het na rust beter zou gaan met Fulham, maar dat gebeurde niet. Liverpool kreeg in de eerste twee minuten na rust al drie (!) opgelegde kansen om de score verder op te voeren, maar Stekelenburg capituleerde nog niet. Dat gebeurde even later wel, toen Kieran Richardson de bal verspeelde aan Gerrard en Suárez met een knal in de korte hoek zijn tweede van de middag maakte. Liverpool bleef de hele wedstrijd heer en meester, maar nam na de 4-0 toch wat gas terug en speelde het duel simpel uit. The Reds hebben nu twee punten minder dan Arsenal, dat zondag pas tegen Manchester United speelt.

Chelsea - West Bromwich Albion 2-2
Chelsea maakte er nauwelijks aanspraak op, maar ging wel met een 1-0 voorsprong rusten. De thuisploeg kwam op eigen kracht niet veel verder dan een poging van afstand van Oscar, die zijn schot gekeerd zag worden door Boaz Myhill. In de extra tijd van de eerste helft zorgde Samuel Eto'o echter voor de openingstreffer. Eden Hazard, die na zijn schorsing weer in de basis mocht beginnen, nam Myhill onder vuur en zag hoe de bal via de hand van de goalie in de voeten van Liam Ridgewell viel. De verdediger leek alle tijd te hebben om het gevaar te verijdelen, maar wachtte te lang en werd in de rug afgetroefd door Eto'o. De spits zorgde zo eenvoudig voor zijn derde treffer in twee wedstrijden.

West Bromwich Albion gaf zich echter niet gewonnen en ging na de pauze brutaal op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers hadden nog pech dat een kopbal van Shane Long op de paal belandde, maar een paar minuten later was de spits alsnog trefzeker. Cech keerde een inzet van dichtbij, maar in de rebound was Long bij de tweede paal het meest attent: 1-1. Daar bleef het niet bij: acht minuten later schoot Stéphane Sessegnon de 1-2 binnen, waarbij Cech niet vrijuit ging. Chelsea deed vervolgens enkele verwoede pogingen om de tweede competitienederlaag op rij af te wenden, maar leek af te stevenen af te stevenen op een nieuwe nederlaag. Ver in blessuretijd werd dat alsnog voorkomen: Hazard benutte een bijzonder gemakkelijk gegeven strafschop na een duikpartij van Ramires, en redde zo toch nog een schamel puntje voor the Blues.

Southampton - Hull City 4-1
Ricky Lambert en Adam Lallana: dat waren zaterdag de grote mannen bij Southampton in de thuiswedstrijd tegen Hull City. The Saints waren in de eerste helft de bovenliggende partij en beloonden zichzelf na een kwartier met de openingstreffer, toen Lambert met het hoofd de assist leverde op de 1-0 van Morgan Schneiderlin. Even later verdiende Lallana een strafschop, die werd benut door specialist Lambert, en de 3-0 was het hoogtepunt van de wedstrijd. Lallana begon aan een geweldige solo en bekroonde die actie met een doeltreffend schot, waardoor Southampton met een goed gevoel ging rusten. In de tweede helft nam de thuisploeg wat gas terug en deed Hull City wat terug via Yannick Sagbo, maar spannend werd het niet meer. Kort voor tijd maakte Steven Davis er nog 4-1 van en Southampton staat nu derde op de ranglijst van de Premier League.

Aston Villa - Cardiff City 2-0
Aston Villa kwam vier wedstrijden op rij niet meer tot winst, maar zaterdag was het eindelijk weer eens raak. Met Ron Vlaar, Karim El Ahmadi en Bacuna in de gelederen zocht de thuisploeg nadrukkelijk naar een doelpunt, maar de bezoekers uit Wales leken zich niet gewonnen te gaan geven. Een kwartier voor tijd tekende Bacuna echter alsnog voor de bevrijdende en terechte 1-0. De full back mocht van ruim twintig meter aanleggen voor een vrije trap en schoot fraai binnen. Daarmee was het verzet van Cardiff City ook meteen definitief gebroken: tien minuten later tekende de Tsjechische aanvaller Libor Kozak met een gelukkig kopballetje voor de 2-0 eindstand.

Crystal Palace - Everton 0-0
John Heitinga zat wederom negentig minuten lange op de bank bij Everton, dat bij een zege op de hekkensluiter op kon rukken naar de vierde plek. De thuisploeg bleek echter een taaie opponent en had zelfs met een voorsprong kunnen, en misschien wel moeten gaan rusten. Middenvelder Kagisho Dikgacoi leek de bal namelijk eenvoudig te kunnen inkoppen, maar raakte het leer volledig verkeerd. Na de pauze werden de bezoekers uit Liverpool dreigender, maar dichterbij dan een kopbal op de lat van Phil Jagielka kwamen the Toffees niet. Crystal Palace maakt dankzij de 0-0 een einde aan een treurige reeks van zeven nederlagen op rij en stijgt daardoor naar de negentiende plek.