Liverpool loopt na misser Gerrard volgende zeperd op

Rodgers zal balen als een stekker. De coach weet dat zijn ploeg de overwinning had verdiend, maar Liverpool hielp voor de zoveelste keer dit seizoen teveel kansen om zeep. De grootste mogelijkheid om te scoren was dus voor Gerrard, die mocht aanleggen voor een penalty, die was versierd door Luis Suárez. De Uruguayaan ging theatraal naar de grond toen hij het lichaam van Jonas Olsson voelde, terwijl de voormalig NEC-verdediger niets fout deed. De gemiste strafschop van Gerrard betekende gerechtigheid en negen minuten voor tijd kwam West Bromwich uit het niets op voorsprong, die in blessuretijd ook nog eens werd uitgebreid door invaller Lukaku.

De ploeg van voormalig Liverpool-trainer Steve Clarke klimt door de zege naar de achtste plek; Liverpool staat nu negende, en deed maandagavond dus wederom te weinig met het vele balbezit. De thuisploeg was de gehele wedstrijd dominant, maar dat resulteerde in de eerste helft niet in veel opwinding voor het vijandelijke doel. De beste kans op de openingstreffer voor Liverpool werd zelfs onbedoeld gecreëerd door West Bromwich-verdediger Steven Reid, die bij het uitverdedigen tegen zijn standbeen aan schoot, en de bal net over de lat zag gaan. Daniel Agger en Stewart Downing hadden daarvoor ook voor wat gevaar gezorgd, terwijl een doelpunt van Jonjo Shelvey werd afgekeurd wegens buitenspel.

Liverpool had niet veel last van West Bromwich, dat zich vooral op de eigen speelhelft voortbewoog, maar kon niet tevreden zijn over de eerste helft. The Reds probeerden de druk in het tweede bedrijf wat verder op te voeren en kregen na rust ook betere kansen. Ben Foster keepte echter geweldig en voorkwam dat Gerrard, Jordan Henderson, Fabio Borini en nogmaals Gerrard de score openden. Suárez kon na laatstgenoemde poging nog bijna de rebound binnentikken, maar werkte de bal maar net naast. Even later liet Suárez zich opnieuw gelden, toen hij een strafschop verdiende met een fopduik. Gerrard faalde echter vanaf elf meter, wat betekent dat Liverpool nu de laatste vier penalty's op Anfield heeft gemist.

West Bromwich kwam met de schrik vrij en liet zich hierna, met nog tien minuten reguliere speeltijd, plotseling voor het eerst gelden in aanvallend opzicht. Dat leverde direct het gewenste resultaat op: een schot van Youssouf Mulumbu werd nog tot hoekschop verwerkt door José Reina, maar uit deze corner kopte McAuley de 0-1 binnen. Invaller Lukaku schoot vervolgens net naast, maar was bij zijn tweede poging (en het derde gevaarlijke moment van West Bromwich in de hele wedstrijd) wel trefzeker. De Belgische aanvaller troefde Agger af, die er bij de 0-1 van McAuley overigens ook niet goed uit zag, en schoot het slotakkoord tegen de touwen. Liverpool heeft dit seizoen nu al acht keer verloren.