Liverpool loopt zich stuk op tien Russen; Napoli en Villarreal halen uit

Liverpool - Rubin Kazan 1-1
Marko Devic kreeg verrassend genoeg de voorkeur boven Igor Portnyagin en beschaamde het vertrouwen van de trainer van Rubin niet, want na een kwartier maakte hij de 0-1. De Oekraïener controleerde een voorzet van Oleg Kuzmin en schoot vervolgens knap raak. De voorsprong was tegen de gang van het spel in, want Liverpool zette de bezoekers vast en was na de goal ook tweemaal dicht bij de gelijkmaker: Philippe Coutinho mikte over en naast. Rubin was na ruim een half uur in de persoon van Blagoy Georgiev dicht bij de 0-2, maar zijn volley werd met één hand gekeerd door Simon Mignolet. Na 37 minuten slaakte Anfield een zucht van opluchting: Kuzmin veroorzaakte een vrije trap en werd met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en Emre Can wist daarop van dichtbij de 1-1 binnen te lopen.

Meer: Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp

De fans van Liverpool hadden er ongetwijfeld goede hoop op dat hun favoriete ploeg in de tweede helft nog een keer kon scoren, maar werden dus teleurgesteld. De kansen waren er wel: een voorzet van Nathaniel Clyne werd opgeruimd door Gökdeniz Karadeniz en Coutinho, Can, Adam Lallana en invaller Christian Benteke hadden het vizier evenmin op scherp staan. Klopp schreeuwde zijn troepen naar voren, maar verder dan een poging tegen de paal van Benteke kwamen the Reds niet meer. Rubin overleefde in de slotfase een ware belegering en zal het punt vieren als een overwinning.

FC Midtjylland - Napoli 1-4
Scheidsrechter Serdar Gözübüyük onthield Midtjylland in de beginfase van een doelpunt, toen Erik Sviatchenko scoorde, maar hij werd teruggefloten vanwege een duwfout. Na negentien minuten was het aan de andere kant wel raak: José Callejón schatte een lange pass van Kalidou Koulibaly goed in en liftte de bal op briljante wijze over doelman Mikkel Andersen heen: 0-1. Manolo Gabbiadini schroefde de score vervolgens met twee goals op en de ruststand werd bepaald door Martin Pusic, die een schot van Daniel Royer van richting veranderde. Callejón teisterde hierna nog het aluminium in de MHC Arena.

Napoli, dat niet kon beschikken over de geblesseerde Dries Mertens, zat met de 1-3 voorsprong op rozen en hoefde in de tweede helft dan ook niet meer vol te gaan. De eerste echte kans voor i Partenopei was voor Callejón, die naast mikte. Namens Midtjylland was rechtsback Kian Hansen dicht bij een doelpunt, maar hij vond José Manuel Reina op zijn pad. Koulibaly voorkwam met een redding op de lijn nog een tweede treffer voor de Denen en aan de andere kant maakte Gonzalo Higuaín er nog 1-4 van in Herning, waardoor Napoli dus met negen punten aan kop gaat in Groep D. Midtjylland is met zes punten de runner-up.

Villarreal - Dinamo Minsk 4-0
Villarreal keek bij rust tegen een comfortabele 2-0 voorsprong aan en beide doelpunten werden gemaakt door Cédric Bakambu. Nadat de Congolees een grote kans had gemist en doelman Aleksandr Gutor op zijn pad vond, scoorde hij na zeventien minuten op aangeven van Samuel wel. Bakambu bepaalde vervolgens de ruststand op 2-0 en Roberto Soldado vergrootte de voorsprong door de keeper na een passje van Samuel te omspelen en vanuit een lastige hoek raak te schieten. Het slotakkoord was aan Eric Bailly: 4-0. Villarreal staat nu met zes punten op de tweede plaats in Groep E; Rapid Wien leidt de dans met negen punten.