Liverpool neemt wraak op Manchester City; Man United heeft geluk

Liverpool - Manchester City 3-0
Liverpool won in het Etihad Stadium al van Manchester City en deed dat dus ook op Anfield weer. De ploeg van Jürgen Klopp stond bij rust al met 2-0 voor en dat was verdiend, want Liverpool was in de eerste helft de bovenliggende partij. The Reds wilden voor de eigen supporters duidelijk wat laten zien en werden na een klein halfuur spelen beloond met de openingstreffer, gemaakt door Adam Lallana. De middenvelder was het eindstation van een goede aanval en haalde met links hard en doeltreffend uit. Niet lang daarna wist James Milner de marge te verdubbelen, toen hij werd gevonden door Roberto Firmino en Joe Hart kansloos liet. Milner scoorde dus tegen zijn oude club en staat in dit kalenderjaar al op vier goals en drie assists in alle competities.

City moest in de tweede helft in de achtervolging, maar de bezoekers waren veel te slordig in het balbezit en speelden een erg teleurstellende wedstrijd. Liverpool weigerde om de voet van het gaspedaal te halen en tien minuten in het tweede bedrijf liep de thuisploeg verder uit, toen Firmino de bal prachtig in de hoek draaide. Milner maakte hierna bijna zijn tweede van de avond, maar zijn schot ging recht op Hart af, en City stelde hier eigenlijk niets tegenover. The Citizens hebben nu drie competitiewedstrijden op rij verloren, want eerder ging het al mis tegen Tottenham Hotspur en Leicester City, en het kampioenschap is nu weer wat verder uit het zicht verdwenen. De achterstand op koploper Leicester bedraagt tien punten; City heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld.

Manchester United - Watford 1-0
Manchester United speelde goed tegen FC Midtjylland en Arsenal, maar Van Gaal kan moeilijk tevreden zijn over de thuiswedstrijd tegen Watford. Met Nathan Aké en Nordin Amrabat allebei op de bank waren de bezoekers de bovenliggende partij op Old Trafford en Watford verdiende het om bij rust op voorsprong te staan. The Hornets verzuimden echter om zichzelf te belonen met een doelpunt en dat moest vooral Odion Ighalo zichzelf aanrekenen: de spits kreeg vier goede kansen, maar stuitte drie keer op David de Gea en schoot een keer net naast. Bij zijn laatste kans had Ighalo overigens moeten afspelen op Troy Deeney, maar hij was te zelfzuchtig, waardoor United (met Daley Blind, Memphis Depay én Timothy Fosu-Mensah in de basis) ontsnapte aan een achterstand.

In de tweede helft kwam United niet beter voor de dag en Étienne Capoue zorgde voor opwinding met een afstandsschot dat maar net over ging, terwijl Marcus Rashford (de man van vier doelpunten uit zijn eerste twee wedstrijden voor United) een inzet van Deeney van zijn doellijn moest halen. Vervolgens ging Ighalo wéér voor eigen succes waar hij voor een pass op Deeney had moeten kiezen en pas hierna was United eindelijk eens aan de beurt. Een afstandsschot van Mata werd gekeerd door Heurelho Gomes, die opgelucht adem haalde toen even later niemand een gevaarlijke voorzet van Rashford binnen kon tikken. Zeven minuten voor tijd pakte United echter toch nog de volle buit, dankzij een geweldige vrije trap van Mata. Gomes was kansloos op dit heerlijke schot.