Liverpool profiteert nauwelijks van nederlaag Manchester City

Liverpool - Leicester City 1-1
Bij Liverpool begon Virgil van Dijk gewoon in de basis. De Oranje-international was eerder deze week nog ziek, maar was woensdag fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Ook Georginio Wijnaldum begon vanaf het eerste fluitsignaal en zag hoe Sadio Mané de bal al in de derde minuut achter doelman Kasper Schmeichel schoot. De aanvaller kreeg de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied en liet de Deense sluitpost kansloos. Roberto Firmino kreeg vervolgens een goede kans op de 2-0, maar stuitte op Schmeichel. Op slag van rust schoot Harry Maguire de gelijkmaker binnen. De fans van Liverpool waren furieus, want vlak voor zijn doelpunt kreeg Maguire een gele kaart, daar waar rood wellicht op zijn plaats was geweest.

Meer: Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp

In de tweede helft ontsnapte Liverpool aan een achterstand. James Maddison kreeg een grote kans, maar wist het verschil niet te maken. De ploeg van Klopp begon bijzonder zwak aan de tweede helft. Want vlak na de kans van Maddison was het Maguire die geheel vrijstaand in kon koppen. Firmino wist een eigen doelpunt maar net te voorkomen, waarna de bal werd weggewerkt. Liverpool zette aan en de jacht naar de voorsprong werd geopend. Na een overtreding op Naby Keïta dacht iedereen op het veld aan een strafschop, behalve de scheidsrechter. In de slotfase waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar een overwinning zat er niet in voor Liverpool.

Tottenham Hotspur - Watford 2-1
De ploeg van manager Mauricio Pochettino, die het zonder de geblesseerden Harry Kane en Dele Alli moest doen, ging rusten met een 0-1 achterstand. De bezoekers waren namelijk na 35 minuten spelen op een 0-1 voorsprong gekomen via Craig Cathcart. Hij sprong het hoogst bij een hoekschop en werkte het openingsdoelpunt achter doelman Hugo Lloris. Lang leek het erop dat the Spurs tegen puntenverlies op zouden gaan lopen. Maar in de slotfase draaiden Heung-Min Son en Fernando Llorente de wedstrijd om.

Son, nog maar net terug van de Azië Cup, kreeg de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied. De Zuid-Korean dacht niet na en schoot de bal onhoudbaar raak. Tottenham nam geen genoegen met een gelijkspel en maakte jacht op meer. Dit resulteerde in het winnende doelpunt van Llorente vlak voor tijd. Danny Rose bracht de bal het strafschopgebied en het was de Spanjaard die de bal in de verre hoek kopte. Door de overwinning kruipt Tottenham dichter naar Manchester City toe. Het gat tussen de nummers twee en drie bedraagt twee punten.