Liverpool slikt in eigen huis eerste nederlaag van seizoen

Liverpool - Southampton 0-1
Liverpool speelde zaterdag de laatste wedstrijd zonder de geschorste Luis Suárez, die woensdag tegen Manchester United in de Capital One Cup weer inzetbaar is. De Uruguayaan zat zaterdag nog op de tribune en zag zijn ploeg worstelen met Southampton. De bezoekers stonden achterin goed opgesteld en gaven nauwelijks kansen weg: pas na twintig minuten viel het eerste gevaar te noteren, toen Artur Boruc een vrije trap van Steven Gerrard keerde. De keeper keerde ook een inzet van Victor Moses en zag Daniel Sturridge kort voor rust over koppen, maar meer kreeg Boruc niet te doen. Southampton had overigens wel geluk dat Liverpool een kwartier voor rust geen penalty kreeg, toen Sturridge werd neergelegd door Dejan Lovren. Neil Swarbrick blies gek genoeg niet op zijn fluit.

Southampton speelde aardig mee, al kregen de bezoekers in de eerste helft geen enkele kans. De eerste helft kende dus weinig spektakel op Anfield en na de verplichte onderbreking kwam Raheem Sterling bij Liverpool in de ploeg voor Iago Aspas. The Reds gingen echter niet beter spelen en na een serie van fouten in de defensie van de thuisploeg kwam Southampton tien minuten na rust op voorsprong. Lovren won bij een hoekschop het kopduel en Gerrard kon de inzet niet meer van de doellijn halen: 0-1. Kort hierna verdubbelde Pablo Osvaldo zelfs bijna de marge voor de gasten, maar Simon Mignolet voorkwam een treffer met een knappe redding. Even later voorkwam hij ook op schitterende wijze een treffer van Luke Shaw en maakte hij de rebound onschadelijk.

Liverpool bleef door de prima acties van de doelman in de wedstrijd en ging op jacht naar de gelijkmaker. Evenals in de eerste helft wist de thuisploeg echter niet tot veel kansen te komen: Sterling brak twintig minuten voor tijd wel door, maar zijn voorzet vond geen ploeggenoot, en Rodgers besloot om zijn derde wissel te gebruiken. Met Luis Alberto werd een extra aanvaller in de ploeg gebracht, maar de Spanjaard kon het tij niet keren in zijn tweede wedstrijd in de Premier League. Southampton kwam zelfs bijna nog op 0-2, via Osvaldo, maar zijn schot via het been van Kolo Touré over de achterlijn. Liverpool wist zich niet meer terug te knokken en ging dus voor het eerst dit seizoen onderuit in een competitiewedstrijd. Southampton staat nu op acht punten en meldt zich bij de subtop.

West Ham United - Everton 2-3
Er leek aanvankelijk weinig aan de hand voor West Ham United. De thuisploeg kwam met een van richting veranderd schot van Ravel Morrison op voorsprong en had weinig moeite om die 1-0 tegen het povere Everton in stand te houden. De bezoekers uit Liverpool knokten zich na de pauze echter knap terug en kwamen dankzij een rake vrije trap van Baines na een uur spelen langszij. Met het benutten van een strafschop hield Mark Noble the Hammers vervolgens weer aan de leiding, maar daarna liep het mis. Dezelfde Noble pakte vlak na zijn doelpunt een tweede gele kaart en in ondertal gaf West Ham de punten alsnog weg. Baines legde wederom een vrije trap op fabelachtige wijze in het net, waarna Lukaku zeven minuten voor tijd met een rake kopbal voor de sensationele ommekeer zorgde: 2-3.

West Bromwich Albion - Sunderland 3-0
West Bromwich Albion presteerde vorig seizoen boven verwachting, maar the Baggies wachtten tot zaterdag nog altijd op de eerste zege van het nieuwe voetbaljaar. Sunderland, dat nóg lager staat en de rijen in de Premier League sluit, bleek echter een uitgelezen opponent om de negatieve spiraal te doorbreken. Uitgerekend Stéphane Sessègnon, die door Sunderland-coach Paolo Di Canio onlangs hooghartig de laan uit werd gestuurd, opende na twintig minuten spelen de score tegen zijn oude club. Na chaos voor het doel van the Black Cats haalde de spits uit Benin van dichtbij de trekker over. Dat doelpunt bleef lange tijd staan, tot Liam Ridgewell de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot gooide. Morgan Amalfitano, ook de aangever bij de 0-2, bepaalde vervolgens de eindstand met een raak schot op 3-0.

Newcastle United - Hull City 2-3
Loïc Rémy maakte tegen Hull City zijn eerste doelpunten voor Newcastle United, maar de dubbelslag van de Fransman leverde de thuisploeg niets op. Hull City vocht zich twee keer terug van een achterstand en nam uiteindelijk zelfs drie punten mee uit de Sports Direct Arena. Rémy opende in de tiende minuut de score, door binnen te koppen nadat een volley van Papiss Cissé via een verdediger van richting veranderde. Vervolgens schoot Robert Brady door de benen van Tim Krul de gelijkmaker binnen, maar Rémy herstelde kort voor de pauze de voorsprong van Newcastle, door met een fraai schot de 2-1 ruststand op het bord te brengen. Kort na de onderbreking kopte Ahmed El Mohamady uit een vrije trap van Brady de 2-2 binnen en Sone Aluko bezorgde Hull de volle buit: 2-3. Rémy miste in de slotfase nog een enorme kans op de gelijkmaker.

Norwich City - Aston Villa 0-1
Basisklanten Leandro Bacuna en Ron Vlaar hadden zaterdagmiddag om 13:45 uur de opdracht meegekregen om onder meer Ricky van Wolfswinkel het scoren te beletten en het defensieve duo van Aston Villa slaagde in die opzet. De spits van Norwich City kreeg, nadat Robert Snodgrass al een penalty had gemist, na twaalf minuten spelen een opgelegde kans, maar mikte over. Daarmee was er nog altijd weinig aan de hand voor de thuisploeg, die ook nog eens toezag hoe Villa-sterspeler Christian Benteke zich na een klein half uur geblesseerd moest laten vervangen. Invaller Libor Kozak toonde zich echter een meer dan waardige stand-in. De Tsjech stond koud twee minuten in het veld toen hij op aangeven van Gabriel Agbonlahor de score opende. Norwich zocht nadien nadrukkelijk naar een gelijkmaker, maar vond die, ondanks een dot van een kans in de slotfase, niet meer.