Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Van Persie-kopbal' De Bruyne en magische Foden helpen Man City langs Brighton

Laatste update:

Behoudens Bart Verbruggen kwamen alle Nederlandse selectiespelers in actie bij Brighton en Manchester City. Nathan Aké startte namens de bezoekers, waar Joël Veltman en Jan Paul van Hecke bij the Seagulls aan de aftrap verschenen.

Het Nederlandse Brighton-duo moest in het eerste bedrijf lijdzaam toezien hoe Manchester City de ploeg van Roberto De Zerbi overklaste en het Amex Stadium stil voetbalde. Na een kwartier braken the Citizens de ban.

Kevin De Bruyne nam die treffer voor zijn rekening. En hoe. Zijn doelpunt deed de pundits in Engeland direct denken aan de historische treffer van Robin van Persie in het WK-duel met Spanje.

Na een voorzet van Kyle Walker rondde De Bruyne met een werkelijk schitterende vliegende kopbal - à la Van Persie - raak: 0-1. Het bleek slechts het startschot van een fantastische eerste helft.

Na de prachttreffer van De Bruyne greep Phil Foden de aandacht van het Amex Stadium. De in bloedvorm verkerende Engelsman maakte niet één, maar twee treffers. De eerste was wat gelukkig. De opgestelde muur veranderde de vrije trap van de jongeling van richting, waardoor Jason Steele kansloos bleek: 0-2.

Kort daarna profiteerde hij van knullig balverlies van de Brighton-defensie. Bernardo Silva onderschepte en Foden kon simpel binnenschuiven: 0-3. Het was alweer zijn 24ste treffer van dit seizoen. Bovendien noteerde de technicus reeds tien assists.

Na de theepauze bleef City hongerig voor een vierde doelpunt. Vooral Álvarez was gretig op zoek naar zijn treffer, en die vond hij ook. Na een bizarre lange trap van Ederson kon de Argentijn na goed voorbereidend werk van Walker afronden: 0-4.

Daarmee blijft de kampioensrace in Engeland spannend. Manchester City klimt dankzij de eclatante overwinning weer over Liverpool heen, na het puntenverlies van the Reds eerder deze week. Arsenal bekleedt de eerste plek, hoewel Manchester City met een wedstrijd tegoed ook over de Londenaren heen kan wippen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Live meepraten in de Bundesliga: Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen
0
Live meepraten in de Premier League: Liverpool - Tottenham Hotspur
0
PSV-supporter verliest vingers door vuurwerkbom die in zijn hand ontploft
3
Ajax wint bij FC Volendam, dat definitief degradeert uit de Eredivisie
6
Vitesse vergeet in week van miljoenendonaties trouwe fans te belonen
0
Vink geeft PSV dringend advies mee: 'Aanvallend tien keer beter dan Cancelo'
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties