Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Louis van Gaal benoemt al dan niet sarcastisch zijn eigen fout

Laatste update:

Van Gaal bracht na ruim een uur spelen Teun Koopmeiners voor Georginio Wijnaldum, terwijl Ryan Gravenberch en Noa Lang in de 78e minuut in het veld kwamen voor Frenkie de Jong en Arnaut Danjuma. Vier minuten na die laatste wissels maakte Montenegro de aansluitingstreffer, om weer vier minuten later ook de gelijkmaker te produceren. Van Gaal zag zijn wissels uitermate slecht uitpakken, maar benadrukt dat die niet helemaal uit luxe waren.

"De reden dat ik wisselde was om juist blessures uit de weg te gaan", aldus de bondscoach. "Van Wijnaldum had ik al gezegd dat hij maar zestig minuten zou spelen, vanwege zijn ziek zijn." Stefan de Vrij haakte in de negentigste minuut af met een hamstringblessure. "Ik denk dat van De Vrij uitgesloten is dat hij dinsdag kan spelen, maar ik denk dat Frenkie, Danjuma en Wijnaldum wel kunnen spelen", doelt Van Gaal op de aanstaande cruciale thuiswedstrijd tegen Noorwegen.

In de kleedkamer was het direct na afloop niet muisstil. "Er zijn natuurlijk altijd spelers die hun mond open doen en daar worden dan reacties op gegeven", zegt Van Gaal. "Dus het is nooit stil, maar er zijn altijd spelers die stil zijn natuurlijk. Maar daar gaat het niet om, ik vind dat dat ook in de kleedkamer moet blijven. We hebben niet goed gepresteerd, terwijl we het wel allemaal in handen had. De tegenpartij deed eigenlijk niets, dan is het helemaal erg dat je het in de laatste tien minuten het weggeeft."

Een directe verklaring heeft Van Gaal niet. "Dat is door mij niet te verklaren, maar het is gebeurd. Schijnbaar overkomt het ons, want ook dit was doorgesproken, hoe we het zouden moeten doen. Zij speelden 5-4-1, dat heb je misschien wel gezien, dus nóg verdedigender. Dan wordt het alleen maar moeilijker, maar als je 0-2 voor staat, dan hoef je niet meer zo nodig. Dan kun je gewoon de bal rondspelen en dat hebben we vergeten te doen. We hebben te makkelijk balverlies geleden, waardoor zij countermogelijkheden kregen."

Van Gaal gaat nadenken hoe hij zijn ploeg het best kan motiveren voor dinsdag. "Ik moet nu de afweging maken of ik een zachte of een harde evaluatie moet doen in aanloop naar Noorwegen. Die afweging moet ik vannacht maken, want zo gaat dat, vannacht kijk ik de beelden terug. Moet je dat laten zien, of niet? Want we moeten positief naar Noorwegen toe gaan. We hebben een hele grote kans laten lopen, maar we hebben nog een kans, dus het is niet zo dat we in een verloren positie staan. We staan nog steeds in de beste positie."

Reactie van Rafael van der Vaart op de wissels
Ook Rafael van der Vaart vond de wissels van Van Gaal uiterst ongelukkig. "De wissels die erin kwamen, die speelden gewoon heel slecht", aldus de analist. "Dat verwacht je natuurlijk als trainer ook niet. Voor het gevoel van iedereen was die wedstrijd over, dus hij ging wisselen. Dat bleek achteraf gewoon niet zo slim. Ik bedoel ik heb Gravenberch niet gezien. Koopmeiners heb ik wel gezien, maar die heeft alles ingeleverd."

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
10
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
6
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties