Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Mysterie ontrafeld: Mbuyamba (22) ontbrak bij FC Volendam door hartritmestoornis

Laatste update:

De afwezigheid van Mbuyamba was lange tijd een groot mysterie, maar dat is door zijn onthulling nu opgelost. Vanwege hartritmestoornissen kon de 22-jarige verdediger niet in actie komen voor Volendam. Op 14 januari speelde hij zijn laatste Eredivisie-duel, terwijl hij ook tussen oktober en december ontbrak in de wedstrijdselectie.

Inmiddels is hij klaar om weer in actie te komen, zo maakt hij duidelijk. Hij wilde de reden van zijn absentie gedurende het seizoen niet aan de grote klok hangen, maar hij doet dat nu alsnog.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de FC Volendam (@fcvolendam)

"Na een lange periode van stilte kan ik nu vertellen over mijn afwezigheid", zo begint hij zijn statement. "Tijdens de jaarlijkse medische keuring voor het seizoen 2023/24 kwam ik erachter dat ik een hartritmestoornis heb."

"Dit kwam als een grote verrassing, omdat ik nooit verschillen in mijn gezondheid of prestaties had gemerkt. Na deze ontdekking belandde ik in een reeks uitgebreide medische onderzoeken. Dit is de reden dat ik dit seizoen slechts sporadisch heb gespeeld. Na een lange periode van onderzoeken en testen hebben de artsen, FC Volendam en ik besloten om een S-ICD (een onderhuidse defibrillator, red.) te laten implanteren voor primaire preventie."

"De eerste fase van rust en herstel is nu voorbij, en ik ben alweer begonnen met individuele trainingen. Ik zal de komende tijd werken aan mijn terugkeer bij FC Volendam, en wees gerust, ik zal dit seizoen nog met het team op het veld staan."

"Misschien vraag je je af hoe ik me voelde? Natuurlijk waren er aanvankelijk zorgen, zoals velen zouden hebben over hun gezondheid", besluit Mbuyamba. "Toch heb ik altijd geloofd dat dit geen probleem of hindernis zou vormen voor mijn voetbalcarrière. Ik ben een winnaar en een vechter!"

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11
Driessen over 'principieel mannetje': 'Is interessant voor Ajax en Feyenoord'
2
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
8
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
10
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
12
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
28

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties