Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Louis van Gaal lijdt sinds 2020 aan agressieve vorm prostaatkanker

Laatste update:

Van Gaal vertelt in de uitzending over de nieuwe film Louis, die deze maand in de bioscoop is. "Je ziet in die film dat je prostaatkanker had of hebt", zegt presentator Humberto Tan. "Hebt", reageert Van Gaal. Hij beaamt dat het een heftig traject is. "Geertjan Lassche filmt niet alleen de coach, maar ook de mens achter de coach. Dan heb je de keuze: laat je dat zien of niet? Ik vind dat dat een onderdeel van het leven is. Ik heb zoveel meegemaakt in mijn leven met de dood, in mijn familie, met mijn vrouw (Van Gaal verloor zijn vrouw Fernanda aan alvleesklierkanker, red.). Ik ben waarschijnlijk rijker geworden in mijn leven als mens door al die ervaringen. Ik vond dat ook in de film moest."

Van Gaal onthult dat hij een voorkeursbehandeling kreeg, zodat zijn ziekte verborgen kon blijven voor het publiek. "Ik mocht via de achteruitgang naar binnen als ik naar een afspraak ging en werd dan meteen in een andere kamer geduwd. Ik had een geweldige behandeling. Je zegt het ook tegen vrienden en familieleden, maar dat zegt ook iets over mijn familie, dat ze dat geheimhouden. Ik ben tijdens mijn periodes als bondscoach iedere keer 's nachts naar het ziekenhuis gegaan, zonder dat de spelers het wisten."

"Kijk, aan prostaatkanker ga je niet dood, althans, in negentig procent van de gevallen niet", relativeert Van Gaal. "Het zijn meestal de achterliggende ziektes waar je aan overlijdt. Maar het is wel een agressieve vorm. Ik ben 25 keer bestraald - dan heb je wel een hoop management nodig om door het leven te gaan. Maar ik heb ongelofelijk veel wilskracht om door te gaan. Deze spelersgroep (bij het Nederlands elftal, red.) is een cadeautje op latere leeftijd." In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 13.600 mannen prostaatkanker. De vijfjaarsoverleving van prostaatkanker is de afgelopen 60 jaar - mede dankzij onderzoek - flink verbeterd: van 57 procent in 1955 naar 88 procent nu.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Meer nieuws

Jeremie Frimpong verrast teamgenoten Bayer Leverkusen met bijzonder cadeau
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die dinsdag kans maken
10
Bayern München komt in zoektocht naar opvolger Tuchel uit in Premier League
13
Live meepraten in de Serie A: Bologna - Juventus
3
Tweevoudig Oranje-international kan debuteren voor Curaçao na oproep Advocaat
1
PSV'er met 24 Eredivisie-duels dit seizoen kondigt vertrek aan via Instagram
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties