Lukaku doet oude club pijn met dubbelslag en assist

Everton staat door de zegepraal op een gedeelde vijfde plaats in de hoogste afdeling van Engeland, maar keek bij rust nog tegen een 1-0 achterstand aan. Saido Berahino, die in de zomer aanstuurde op een transfer naar Tottenham Hotspur, werd met een mooie pass gelanceerd door James Morrison en schoof de bal via het been van Tim Howard in het doel. De beginfase was ook al voor de thuisploeg geweest, want WBA eiste de bal op en zorgde voor het meeste gevaar. Howard moest bijvoorbeeld ingrijpen bij een schot van Morrison.

Het gevaar van the Baggies week echter al snel en na het eerste kwart kwam Everton beter in de wedstrijd. Lukaku liet na een foutje van Jonny Evans een mogelijkheid onbenut en na ruim een half uur spelen had Ross Barkley na een mooie bal van Gerard Deulofeu de 1-1 moeten maken. Na de openingstreffer dook Everton nog een paar keer op voor het vijandelijke doel: de 21-jarige verdediger Tyias Browning kopte over en een gevaarlijke voorzet van Deulofeu werd weggewerkt door een verdediger van West Bromwich.

West Bromwich verdubbelde negen minuten na rust de marge: Craig Dawson kopte bij een hoekschop zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen. Lukaku bracht de spanning echter terug door na een voorzet van Deulofeu knap raak te knikken en bereidde een kwartier voor tijd de gelijkmaker van de invallende ex-PSV'er Arouna Koné voor: 2-2. De partij viel hierna wat stil, maar er zou toch nog een winnaar komen. Lukaku scoorde na een voorzet van opnieuw Deulofeu: 2-3. De laatste keer dat Everton een Premier League-duel op maandag verloor, was in november 2008.

Everton wint voor het eerst sinds mei 1994 een Premier League-wedstrijd na een achterstand van twee doelpunten. West Bromwich Albion wordt met 2-3 verslagen en Romelu Lukaku is goed voor twee doelpunten en een assist. Hij krijgt in de slotfase een staande ovatie van de meegereisde fans! #wbaeve #bpl #rom #baas #instavoetbalzone