Luuk de Jong gidst PSV met hattrick naar ruime zege op Fortuna

Bij PSV ontbrak Hirving Lozano in de opstelling. De Mexciaanse aanvaller raakte vorige week tegen FC Groningen geblesseerd aan zijn hoofd en werd voor het duel van zondag buiten de wedstrijdselectie gelaten. Hij werd tegen Fortuna Sittard vervangen door Donyell Malen. De Eindhovenaren begonnen goed aan de thuiswedstrijd en kwamen al na zeven minuten spelen op voorsprong. Gastón Pereiro kreeg de bal voor zijn voeten en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-0 binnen.

PSV speelde in de eerste 45 minuten allesbehalve overtuigend. Toch leek het er geen moment op dat Fortuna zou gaan stunten in het Philips Stadion. Want na een half uur spelen maakte Essers hands op het middenveld en pakte hij zodoende zijn tweede gele kaart van de middag. Dat Mark van Bommel niet geheel tevreden was over het spel van zijn ploeg bleek wel in de rust. De matig spelende Malen werd vervangen door Cody Gakpo. De talentvolle aanvaller liet zich wél positief gelden.

PSV dreigt Steven Bergwijn voor langere tijd kwijt te zijn.

Een kleine tien minuten na rust had Gakpo een afgemeten voorzet in huis op Luuk de Jong. De spits van PSV verlengde de bal met het hoofd over doelman Alexei Koselev heen. De aanvoerder maakte op deze manier zijn honderdste goal in dienst van PSV. Nog geen twee minuten later was het Gakpo die zelf scoorde. Het talent speelde zichzelf knap vrij en schoot de bal vanaf een meter of twintig buiten bereik van Koselev.

Ondanks de ruime voorsprong kreeg PSV een domper te verwerken. Bergwijn raakte geblesseerd aan zijn kuit en moest het veld per brancard verlaten. Zonder hem in de ploeg wist de thuisploeg de voorsprong verder uit te bouwen. Door twee goals van De Jong, die zijn hattrick vol maakte, won het team van Van Bommel probleemloos met overtuigende cijfers. Volgende week zondag wacht voor PSV de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.